Андрій Райкович: заклади охорони здоров’я Кропивницького мають бути готовими до збільшення кількості хворих на CОVID-19

Понеділок, 26 квітня 2021 14:06

Заклади охорони здоров’я у Кропивницькому мають бути готовими до будь-якого розвитку сценарію поширення коронавірусної інфекції на території обласного центру. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 26 квітня,

На даний час ситуація з CОVID-19 у Кропивницькому залишається вкрай складною. Стаціонарні ковідні бази міста переповнені. Не вистачає апаратів ШВЛ, доводиться встановлювати додаткові ліжка для нових хворих.

- Я розумію, що з фахівцями дуже складно: люди за рік вигоріли. Але через «не можу» - додаткові бригади медичних працівників повинні бути не на папері, а будь-якої миті готовими зайти у додатково організовані відділення і працювати, - акцентував увагу керівництва управління охорони здоров’я міської ради  Андрій Райкович.

Хворих на пневмонії, без підтвердженого діагнозу на коронавірус, лікуватимуть у відділенні Центральної міської лікарні на Салганних пісках - там може працювати додатковий стаціонар. Андрій Райкович звернувся також до обласного департаменту охорони здоров'я з проханням включати в активну роботу з хворими на коронавірус Центральну районну лікарню та госпіталь для ветеранів. Ці заклади  мають усі можливості прийняти хворих: там підготовлені палати, є необхідний персонал і кисень. Тим більше, розпорядженням голови  Кіровоградської ОДА госпіталь та ЦРЛ визначені додатковими ковідними базами.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13