Андрій Райкович: я працюю, щоб будувати, а не руйнувати

Четвер, 2 серпня 2018 15:09

Економіка Кропивницького, як і всієї України, має перспективи лише за умови виходу підприємств із тіньового сектору. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час зустрічі з громадськими активістами у міській раді сьогодні, 02 серпня.

Представники громадськості прийшли до міського голови, щоб висловити свою незгоду із встановленням торгівельного павільйону підприємства «Ятрань» по вулиці Великій Перспективній біля магазину «Мелодія». Учасники зустрічі вимагали від очільника міста припинення будівництва малої архітектурної форми, оскільки вона, на їхню думку, зводиться у громадському просторі.

- Фірма «Ятрань» належить якраз до тих підприємств. які працюють чесно, - прокоментував ситуацію Андрій Райкович. – Про це свідчить той факт, що на «Ятрані» мають робочі місця понад 1600 мешканців міста і підприємство у 2017 році перерахувало до бюджету майже 100 мільйонів гривень. Павільйон, про який іде мова, належить до фірмової мережі торгівлі «Ятрані», яка розбудовується у місті, знову ж таки, на засадах чесної торгівлі і чесної сплати податків. Міський голова не є тією посадовою особою. хто має право припиняти будівництво. Підприємство має всі необхідні дозвільні документи на встановлення цього магазину, а щоб довести якусь неправомірність дій, є єдиний правовий шлях –звернутися до суду. Якщо фірма «Ятрань» порушила закон – вона буде відповідати за це. При цьому я знаю, що мешканці будинку, поряд з яким встановлюється павільйон, не висловлюються проти. Адже за кошти підприємства, а не міського бюджету, тут здійснено благоустрій, висаджена гарна клумба, облаштоване тротуарне покриття. Те, що тут було до цього, квітником назвати не можна – там буяє бур’ян. І жоден з підприємців, хто має об’єкти торгівлі на першому поверсі будинку, не потурбувався, щоб ці клумби радували око.

Андрій Райкович також акцентував увагу на тому, що у місті є сили, яким вигідно створювати проблеми міській владі і акція протесту, формально спрямована проти встановлення МАФу, насправді сприяє створенню соціальної напруги в Кропивницькому у сьогоднішній непростий час. Є і бізнес – конкуренти у «Ятрані», переконаний міський голова, які встановили на території міста вчетверо більше павільйонів, здійснюють торгівлю без касових апаратів і зовсім не зацікавлені у розширенні зони чесного підприємництва.

- Коли я погодився балотуватися на посаду міського голови, я знав, які проблеми мені доведеться вирішувати і з якими труднощами зіткнутися, - наголосив Андрій Райкович. – Але я прийшов на цю посаду не заробляти. Сьогодні ми реалізуємо низку надзвичайно важливих проектів і реформ в обласному центрі, покликаних зробити життя кропивничан комфортнішим, а місто – ошатнішим. Я працюю, щоб будувати, а не руйнувати у Кропивницькому. Я не ворог громаді і я не відвернувся від жодного, хто прийшов до мене з конструктивною розмовою. Я – за місто. Я люблю його і роблю все, від мене залежне, для розвитку громади.

Усі новини