Андрій Райкович вимагає суворої відповідальності для винних за загорання щитової у підвалі міської ради Кропивницького

Середа, 29 серпня 2018 18:16

Сьогодні зранку міський голова Андрій Райкович провів робочу нараду щодо  надзвичайної події, яка трапилася у міській раді Кропивницького вчора, 28 серпня, коли в підвалі будинку міськради почала тліти щитова.

Очільник міста, коли тільки прийшов працювати, вказав керівнику комунального підприємства «Управління будинками міської ради» на вкрай зношене і застаріле обладнання, яке не відповідає статусу будівлі міської ради, але з того часу зрушень в бік покращення там не відбулось. Андрій Райкович дав завдання терміново провести службове розслідування і встановити повний перелік порушень.

Я вимагаю реальної оцінки того, що сталося, – наголосив міський голова. – Негайно проінвентаризувати всю техніку, яка є в приміщенні міської ради. У нас працюють кондиціонери, працюють комп’ютери, оргтехніка, використовуються електрочайники. Потрібно терміново перевірити електронавантаження, чи кабель його витримує. Перевірити всі приміщення на предмет дотримання правил охорони праці, пожежної безпеки. Треба зробити модернізацію розподільного кабелю, який  прокладено ще в 50-х роках. Зараз вже 2018 рік, і можна зробити повну автоматизацію цієї системи. Ми повинні зробити все, щоб не допустити повторення такої ситуації!

Андрій Райкович дав підлеглим тиждень на перевірку міської ради і для  висновків. Після висновків винуватці надзвичайної ситуації понесуть сувору відповідальність.

 

Усі новини