Андрій Райкович: від наступної, значно жорсткішої хвилі коронавірусу, місто врятує лиш вакцинація і системний карантинний порядок

П'ятниця, 30 липня 2021 13:34

Сьогодні, 30 липня, у Кропивницькому розгорнули роботу виїзні пункти вакцинації від COVID -19. Першими щеплення в автобусі отримали жителі Завадівки. Їх медики щеплювали з 9-ї до 12-ї години, а з\ 12-ї до 15-ї вакцинуватимуть жителів Савинівки.

Вакцину пропонують на вибір Moderna та CoronaVac. Місцеві ще зранку вишикувались в чергу на вакцинацію.

- Я переконана в необхідності вакцинування, але через зайнятість мені ніколи було їхати в центр міста, щоб отримати свою дозу вакцини, тому прийшла сюди і не жалкую, - розповіла кропивничанка Наталія. – Це дуже зручно.

Спочатку людей реєструють, а вже потім виконують щеплення. Після нього дають можливість 15 – 20 хвилин відпочити.

- Ми продезінфікувати автобус, поставили кулер з водою, щоб кожен охочий, стоячи в черзі, міг випити води. Тих, кому це необхідно, до мобільного пункту вакцинації підвозимо на соціальному таксі. Воно стоїть тут і чекає замовлень – прокоментував директор КП «Електротранс» Олександр Луценко.

За словами ініціатора створення виїзних пунктів вакцинації Андрія Райковича, чергова хвиля COVID -19 вже близько. І вона, за прогнозами медиків, буде надзвичайно небезпечною. Тому нині варто якнайбільше вакцинуватись, щоб виробити колективний імунітет. 

- На сьогодні в обласному центрі ми вакцинували близько 36 тисяч людей. Це недостатньо для такого міста, як Кропивницький. Для того, щоб створити колективний імунітет, треба значно більше вакцинованих – понад 100 тисяч. Тоді можна мати якісь гарантії – правильну організацію навчального процесу, ритмічну роботу промислових підприємств. Ми систематично ведемо роз’яснювальну роботу, наголошуємо на важливості щеплюватись, та створюємо все більше пунктів вакцинації, - розповів Андрій Райкович.

Завтра, 31 липня, з 9-ї до 12-ї виїзний пункт вакцинації працюватиме на Старій Балашівці біля магазину "Дельта". В той же час щеплюватимуть і жителів Кущівки на вулиці Водоп’янова біля школи №30.

Усі новини