Андрій Райкович: в умовах чергової хвилі захворювання на COVID – 19 особливо важливим є неухильне дотримання карантину

Середа, 17 березня 2021 16:56

Статистичні дані медичних працівників свідчать про  тенденції до зростання  кількості  захворювань на COVID – 19 у Кропивницькому. Сьогодні, 17 березня, в області зафіксовано 120 нових хворих на коронавірус,  акцентував увагу кропивничан у своєму зверненні  міський голова Андрій Райкович.

- Ми систематично відслідковуємо ситуацію із захворюваністю в школах. Розуміємо, аби уникнути непоправних наслідків чергової хвилі, необхідно вже сьогодні посилити профілактичну роботу, працювати на упередження, активно комунікувати з батьківськими комітетами, з первинною медичною ланкою, неухильно дотримуватися   карантинних обмежень,  щоб не довелося вводити жорсткий локдаун, - наголосив Андрій Райкович. - Знову і знову звертаюся  до кожного:  тільки ваше власне сумління, розуміння всієї серйозності ситуації допоможе уникнути тяжких наслідків захворювання на ковід. Якщо раніше я звертався передусім до людей похилого віку, то зараз кажу абсолютно всім – відкладіть необов’язкові походи в громадські місця, уникайте місць скупчення великої кількості людей, відкладіть туристичні мандрівки.  Чим менше спілкувань, чим більше ізоляції і дотримання всіх карантинних заходів, тим сьогодні безпечніше.

Міська рада робить все можливе, щоб, як кажуть, на ходу оснащувати відділення легеневої терапії, удосконалювати антиковідну базу, забезпечувати її киснем. Але є фізичні межі можливостей, особливо коли йдеться про сили медичних працівників. Дуже прошу не забувати про це. Згадайте, як ми проходили через попередні хвилі захворювань: із розумінням, організовано, усвідомлено. Почуймо один одного, допоможімо один одному, збережімо здоров’я  та життя своє і своїх близьких.

Усі новини