Андрій Райкович: провокації і шантаж «ВАТ «Кіровоградгаз» не поставлять кропивничан на коліна, місто зможе себе захистити

Понеділок, 26 лютого 2018 11:38

Керівництво ВАТ «Кіровоградгаз» знову намагається вдаватися до провокативних дій, викладаючи на своєму сайті в момент сильного похолодання чергову заяву про намір відключити теплогенеруючі підприємства Кропивницького від газопостачання. На цьому акцентував увагу міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 26 лютого.

- Напередодні вихідних керівництво “Кіровоградгазу” знову виклало на своєму сайті чергову, підлу заяву - навіть не прошу вибачення за таку оцінку, бо інакше подібну політику знущання над містом назвати не можна, - наголосив Андрій Райкович. – Заяву про чергове відключення вже обох теплогенеруючих підприємств від газопостачання.

            Підставою для відключення ВАТ «Кіровоградгаз» називає заборгованість перед підприємством. Але борги тепловиків мають свою структуру, підкреслив міський голова. Значна їх частка обумовлена неповерненням державою різниці в тарифах тепловикам. І тому, на думку очільника міста дивним виглядає шантаж від підприємства, контрольний пакет управління яким перебуває в руках якраз держави.

- Шантаж і провокації не є прикладом високої державної політики, - наголосив Андрій Райкович. – Так може вчиняти тільки ворог держави, а не її патріот.  Крім того, керівник «Кіровоградгазу» підписав акти про подвійну вартість спожитого у січні кропивницькими теплогенеруючими підприємствами газу. Відповідь одна –  будемо чекати рішення суду. Ми підписали з НАК «Нафтогаз України» угоду про реструктуризацію боргу, неухильно дотримуємося її виконання, а 80% всіх надходжень автоматично списуються як плата за блакитне паливо.  Подібне ставлення  до громади - це справжня диверсійна акція підрозділу державного підприємства. Не той тепер час, щоб лякати людей. Кропивницький ще ніхто на коліна не ставив, місто буде себе захищати.

Такі дії керівництва ВАТ “Кіровоградгаз” мають потрапити під пильне око  правоохоронних органів, переконаний міський голова. Андрій Райкович доручив своєму профільному заступнику Олександру Мосіну оперативно провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій та підготувати відповідне звернення до органів державної влади та силових структур.

А одночасно очільник міста попередив під персональну відповідальність керівників про недопустимість перебування на території підприємств, установ та організацій обласного центру сторонніх осіб, які зможуть вплинути на постачання газу. В умовах значного зниження температури повітря контроль за температурним режимом в закладах соціально-культурної інфраструктури Кропивницького має здійснюватися постійно.

Усі новини