Андрій Райкович: проектування ремонтів вулиць у Кропивницькому має здійснюватися комплексно

Понеділок, 23 жовтня 2017 17:18

У Кропивницькому активно продовжуються капітальні і поточні роботи на дорогах міста. Це відзначив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 23 жовтня.

- Люди, в основному, дякують, що через десятки років на Волкова з'явився справжній бульвар. Верхня-, Нижня-, Середня П’ятихатські стануть схожими на сучасні вулиці. Масштабна робота ведеться на Великій Пермській. Практично завершено асфальтування Преображенської. Нарешті на провулку Лісовому теж з’явиться асфальтова дорога! Ми справді зробили значно більше і продовжуємо робити порівняно з попередніми роками, - наголосив очільник міста.

Одночасно Андрій Райкович висловив низку зауважень, перш за все щодо затягування термінів ремонту доріг.

- Ми не позбулись звички працювати на дорогах восени, - звернув увагу міський голова. - Ми продовжуємо розроблювати проекти ремонту доріг і не звертаємо уваги на інфраструктуру обабіч дорожнього покриття! Якими повинні бути зупинки, тротуари, де необхідно запланувати лавочку, чи обгородити дерево, чи продумати “кишені”. Рівень проектної роботи має бути значно вищим.

Якщо капітально ремонтується дорога, необхідно думати, який вигляд матиме вся вулиця, висловив переконання Андрій Райкович. Крім того, якість виконання робіт буде контролюватися жорсткіше.

- Скільки можна робити на один сезон? Така робота - ганьба! Розрахунки з підрядниками здійснювати тільки після серйозних перевірок, - попередив міський голова.

Усі новини