Андрій Райкович: під’єднання будинків до газопостачання у зоні стихійного лиха є безкоштовним для кропивничан

П'ятниця, 23 жовтня 2020 16:12

Підключення житлових будинків до газопостачання в зоні стихійного лиха у Кропивницькому є процедурою  безкоштовною для мешканців. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович сьогодні, 23 жовтня, під час зустрічі з  жителями мікрорайонів Балашівки і Лелеківки, які постраждали від буревію 17 жовтня.

Люди поскаржилися очільнику міста на телефонні дзвінки, які здійснюють начебто представники служб ВАТ «Кіровоградгаз» і вимагають за під’єднання до мереж газопостачання суми від 600 до 1000 гривень.

- Я мав розмову з головою правління ВАТ «Кіровоградгаз» і ми дійшли єдиної позиції – підключення будинків, що постраждали від стихії у Кропивницькому буде безкоштовним. Безкоштовно газовики здійснять і заміну лічильника, у разі потреби, - акцентував увагу містян  Андрій Райкович. – Тому нікому нічого не платіть, це можуть бути звичайні аферисти, які хочуть нагріти руки на чужому горі.

За інформацією диспетчера ВАТ «Кіровоградгаз», без газу залишаються поки що 251 домоволодіння із 1066 раніше відключених  на Лелеківці і 14 із 125 на Балашівці.

- Сьогодні я ще раз матиму розмову з керівникаом ВАТ «Кіровоградгаз» і буду звертатися до нього, щоб аварійні бригади не припиняли свою роботу у вихідні дні, - відзначив міський голова. – Газ людям надзвичайно потрібен, ночі вже холодні.

Одночасно, Андрій Райкович запевнив мешканців мікрорайонів, що у суботу продовжуватимуть працювати його мобільні приймальні, куди можна продовжувати здавати заяви на отримання одноразової грошової допомоги з міського бюджету чи направляти звернення і прохання.

- Виплата матеріальної допомоги постраждалим від буревію вже розпочалася із сьогоднішнього дня, - повідомив очільник міста. – Гроші, а це 20% від вартості відновлювальних робіт, почали зараховувати на карткові рахунки. А з понеділка ми продовжимо комуні кувати з органами центральної державної влади, щоб громадяни мали можливість отримати і компенсацію за отриману шкоду від стихійного лиха.

Усі новини