Андрій Райкович: організація теплопостачання у Кропивницькому стала центральною темою обговорення за засіданні Ради регіонального розвитку

Понеділок, 19 листопада 2018 11:45

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович взяв участь у роботі Ради регіонального розвитку, засідання якої відбулося минулого тижня під головуванням Президента України.

Про питання порядку денного Ради регіонального розвитку та деталі їх обговорення очільник міста розповів під час апаратної наради сьогодні, 19 листопада.

Питання, що обговорювались на кількагодинному засіданні в столиці, в аспекті місцевого самоврядування, децентралізації, розвитку територій, однаково складні, що для міст - мільйонерів, так і для середніх обласних центрів, таких, як Кропивницький, звернув увагу Андрій Райкович.

Я не буду переказувати перебіг всіх подій, сподіваюся ви  дивилися центральні канали і наші місцеві, – зауважив міський голова. – Я довів до відома керівництва держави інформацію про зроблене всіма нами, разом з депутатами, з громадою міста. Я не замовчав гострі проблеми міста щодо недофінансування субвенції на зарплату освітянам і  медикам, на незрозумілу формулу фінансування ПТУ без можливості впливати на цю галузь.

Проте, за словами Андрія Райковича, найбільша увага під час засідання Ради регіонів була приділена обговоренню питання теплозабезпечення Кропивницького. І навіть по завершенню роботи Ради, очільник міста залишився у Києві ще на кілька днів, допоки не провів низку складних, але результативних перемовин з профільним віце-прем'єром Геннадієм Зубком, з власником компанії ТОВ «ЦНТІ УНГА», яка поки що є орендатором ЦМК «Кіровоградтепло». Тема теплопостачання була домінуючою і в розмові Андрія Райковича з Президентом України Петром Порошенком, бо система подачі тепла, яка діє сьогодні в обласному центрі є для громади Кропивницького найбільшою проблемою, вирішити яку не могли впродовж  десятків років.

Людям, які отримують невеликі пенсії, досить скромні зарплати, геть  однаково, хто і на якій трубі сидить, де газ власного видобутку, а де реверсний, – переконаний Андрій Райкович - Люди платять великі суми і хочуть мати в квартирах комфортні умови, а не льодяні батареї. Хочуть, щоб діти прийшли в теплі школи і садочки, щоб хворі лікувались в теплих лікарнях. Тому сплата за реально спожите тепло, за дотримання регламентних температур в закладах соцсфери, жорстка економія бюджетних коштів по всіх статтях - це завдання №1 всіх керівників виконавчих органів, всіх керівників комунальних підприємств, всіх начальників ЖЕО.

Андрій Райкович наголосив, що сьогодні важливо слідкувати за збереженням тепла в кожному приміщенні, в кожному будинку, в кожному закладі. Проте це лише додаткові заходи, адже нині Кропивницький не має іншого виходу, як думати про суттєвий ресурс на наступний рік, щоб приступити до масштабної модернізації системи теплопостачання.

 

Усі новини