Андрій Райкович: необхідно готувати ефективні проєкти, які б задовільнили очікування громади Кропивницького

Понеділок, 11 жовтня 2021 14:14

Про значимість проєктної діяльності із залученням додаткових коштів на розвиток інфраструктури Кропивницького говорив сьогодні, 11 жовтня, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович.

Його вимоги до керівників виконавчих органів — досить жорсткі:

- Моє ключове завдання до всіх керівників виконавчих органів, особливо до управління архітектури і містобудування є чітким і зрозумілим! Наповніть свої портфелі реальними проєктами: дороги, медичні заклади, площі, парки, спортивні об'єкти! Не буде створений такий кейс - готуйтесь до кадрових змін, - звернув увагу посадовців міський голова. - Кейс проєктів у нас повинен бути щонайменше на 3 роки. Ми тут не компліменти зібралися один одному говорити, а чітко працювати і виконувати покладені на нас громадою обов'язки. Я розумію, що складно з фінансовими ресурсом, є проблеми з енергетичною складовою, але треба наполегливо шукати шляхи реалізації важливих для всієї громади програмних напрямків.

Міський голова наголосив, що вишукувати додаткові фінансові ресурси при високому відсоткові пільгових категорій у місті — складно, але це можливо:

- Ми соціально залежне місто: у нас пільговиків третя частина від усіх жителів. Це серйозний виклик бюджетній системі міста. Такі видатки не  так просто витримати і звести баланс за рахунок місцевого бюджету, тому є над чим працювати. Необхідно боротися за кожну додаткову гривню на ремонти, на будівництво, на реконструкцію об'єктів як комунальної, так і гуманітарної сфери. Виставляти першочергові пріоритети. Будуть додаткові гроші - з'явиться і якась можливість збільшувати фінансування соціальних потреб. Треба мати якісні, ефективні, сучасні проєкти, реалізація яких задовільнила б підвищені потреби і очікування всієї громади Кропивницького.

Усі новини