Андрій Райкович: наша сила – міцна, єдина країна!

Середа, 16 лютого 2022 15:45

Сьогодні, 16 лютого, кропивничани долучились до відзначення першого Дня Єднання.

Кропивницький міський голова Андрій Райкович, заступник міського голови Сергій Колодяжний, керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва взяли участь  у Марші Єдності. Велелюдна хода зібрала кілька тисяч містян, серед них і ветерани АТО та ООС, рідні загиблих у російсько–українській війні, громадські активісти, мешканці міста. Вони різні за віком, за політичними вподобаннями і релігійними поглядами, але міцно  поєднані бажанням захистити свою країну, продемонструвати усьому світові єдність українців у відстоюванні права жити вільно на рідній землі.  В руках у всіх синьо – жовті прапорці, одяг прикрашений національними стрічками. На чолі колони – військовий духовий оркестр, Державний Прапор та вишитий Гімн України.

У Ковалівському парку учасники ходи поклали живі квіти до пам'ятного знаку загиблим спецпризначенцям та вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання. Відбувся мітинг, на якому Андрій Райкович закликав містян тримати розум холодним, бути витриманими, злагоджено працювати і любити рідний дім, рідний Кропивницький та Україну, адже це - основа перемоги.

- Сьогодні в Україні — знаковий день. У нелегкі часи боротьби і випробувань наш народ з діда - прадіда демонстрував силу волі, духу і відданості  рідній землі. Українці завжди були воїнами, але ніколи не були варварами. І сьогодні, і завжди Україна прагне миру і спокою для себе і для всього світу, - наголосив міський голова. -  Я дивлюся зараз на усіх вас, дорогі кропивничани. Молоді і сивочолі, ми стоїмо біля портретів сучасних українських Героїв. Вони віддали свої життя за свободу і незалежність рідної землі. Поруч - легендарний 3-й полк.  Хіба ми можемо зрадити пам'ять про наших батьків, про нинішніх українських воїнів?! Холодний розум, витримка, злагоджена праця і  велика любов - до рідного дому, до рідного міста, до рідної країни - це могутня основа нашої перемоги.

Усі новини