Андрій Райкович: Місто має бути готове до будь-яких надзвичайних ситуацій

Понеділок, 10 липня 2017 10:56

Містяни уже оговталися від нестачі води, проте ситуація з її раптовим відключенням виявила низку серйозних організаційних проблем, які є в системі подолання такого роду надзвичайних ситуацій. Сьогодні, 10 липня, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович зауважив, що під час подолання кризи з водою не було враховано людський фактор. Планувалось, що одна машина забезпечуватиме водою кілька дворів, але вистачало її лише на один, оскільки мешканці набирали воду ледь не в чашки, вибирали всю до останньої краплі. До того ж, у місті й досі немає чіткої схеми допомоги спецтранспортом від великих підприємств у таких ситуаціях, а їх, за словами міського голови, необхідно створити. Ці схеми мають якісно працювати під час будь-яких подібних ситуацій.

- Хтось коли-небудь замислювався, що коїться на наших ринках? Як туди заїде пожежний транспорт, коли там на півтора метра немає доріжок, і “ракушка” “мафом” поганяє. – зауважив Андрій Райкович - Така ж ситуація і на прибудинкових територіях – в’їзди перегороджені бетонними валунами. Ані швидка, ані пожежна, ані поліцейська машини до будинків не потраплять. Це грубе порушення правил!

Фахівці управління з надзвичайних ситуацій отримали від міського голови доручення у найкоротші терміни відпрацювати з промисловим сектором усі потужності, якими вони можуть допомогти за необхідності: спецтехніку, транспорт, бочки та грейдери. Також спеціалістам доручено перевірити роботу схеми оповіщення.

- Чітка злагодженість дій усіх служб міста у надзвичайних ситуаціях має стати нормою, - наголосив Андрій Райкович - Ми живемо у надзвичайно тривожному світі і зобов’язані навчитися максимально ефективно організовувати таку роботу. Тому я приношу вибачення містянам, які довго чекали воду. Я вдячний усім, хто допомагав подолати цю проблему, і я зобов’язую всі служби міста оперативно взятися за налагодження цієї роботи.

Усі новини