Андрій Райкович: ми маємо приймати рішення, що не суперечать інтересам громади Кропивницького

П'ятниця, 2 квітня 2021 15:14

Міський голова Андрій Райкович доручив управлінню земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища фахово розібратись в питанні будівництва готелю на території Лісопарку. 

Ще у 2010 році рішенням сесії міської ради по тоді ще вулиці Московській передали у власність 2,2 гектари землі 22 містянам для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка). Серед розданих територій виявились і ті, що розташовані біля озера Котяче око. Нині власники ділянок біля водойми планують змінити їхнє цільове призначення, щоб мати можливість збудувати тут готель. Адже будівництво житлових будинків в рекреаційній зоні заборонено, а от зведення готелів дозволено.

- Ми дізналися, що Держгеокадастр, навіть без погодження з міською радою, змінив цільове призначення земельної ділянки. Раніше вона була призначена для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд. А тепер може слугувати для будівництва інших будівель громадської забудови - розміщення та обслуговування готелю, - повідомив начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Роман Лунгол.

У зв’язку з цим т.в.о начальника управління містобудування та архітектури Ірина Мартинова також погодила власникам зміну цільового призначення землі, адже так того вимагає чинне законодавство.

У свою чергу, Андрій Райкович доручив управлінню земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради фахово та прискіпливо розібратися у цьому важливому для всієї громади питанні.

- Ви готуєте на розгляд сесії проєкт рішення і я наполегливо прошу, дуже ретельно вивчіть це питання, щоб винести на розгляд депутатів міської ради виважене рішення, яке не суперечитиме інтересам громади міста

Перший крок - рішення постійної депутатської комісії Кропивницької міської ради з питань екології, земельних відносин та комунальної власності, яка виступила проти спорудження готелю на території Лісопарку. Голова комісії Валентина Яремчук повідомила, її члени одноголосно проголосувала проти погодження зміни цільового призначення земельної ділянки.

Усі новини