Андрій Райкович: лікарня швидкої медичної допомоги у Кропивницькому отримає два сучасних рентген апарати

Понеділок, 10 лютого 2020 12:42

Лікарня швидкої медичної допомоги у Кропивницькому вже незабаром отримає два нових рентген апарати. У цьому запевнив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 10 лютого.

Минулого тижня в лікарні презентували лінійку німецького хірургічно-діагностичного обладнання останнього покоління, яке дає можливість практично по всіх напрямках хірургічного профілю робити оперативні втручання, відповідно до сучасних стандартів хірургії. Закупили обладнання за кошти міського бюджету.

- Нове обладнання суттєво розширює можливості хірургів, дозволяє їм здійснювати складні і у той же час малотравматичні операції, після яких людину відпускають додому за кілька днів, - наголосив Андрій Райкович. - Як сказали і відомі досвідчені, і молоді лікарі - ми подарували їм нові можливості.

Під час робочої поїздки міський голова оглянув іще дві «гарячі» точки лікарні - травмпункт і рентгенкабінет. Апарати, що там працюють виявилися іще на два роки старшими від прибору, який минулого року замінили в Центральній міській лікарні.

- Під час робочої наради з головними лікарями ми вирішили два рентген апарати, які чекали свого розміщення в поліклініці і стаціонарі ЦМЛ, встановити в ЛШМД. А з часом, коли центральна лікарня отримає нову прописку, ми подбаємо про оновлення апаратури і туди, - поділився планами  міський голова.

Сьогодні, на переконання очільника міста, надважливим завданням є створення у Кропивницькому сучасного медичного простору. Важливість реалізації таких планів у місті посилюється у зв’язку з тим, що лікарня швидкої медичної допомоги визначена опорною лікувальною установою госпітального округу. Заклад, який має досвідчених професіоналів, у якому зареєстровано щільне навантаження операцій ургентного характеру, потребує оперативної модернізації хірургічного блоку. Керівництво лікарні, управління охорони здоров'я, не гають часу, працюють над проєктом, щоб якомога швидше розпочати цей процес.

Усі новини