Андрій Райкович: лікарні Кропивницького мають бути готовими до збільшення протиковідного ліжкового фонду

Вівторок, 27 жовтня 2020 17:22

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович запропонував розгорнути додаткові ліжка для хворих на COVID – 19 в Центральній районній лікарні.

На цьому очільник міста наголосив сьогодні, 27 жовтня, під час селекторної наради в ОДА.

За інформацією управління охорони здоров’я міської ради, за останню добу на Кіровоградщині зафіксували ще 43 нових випадків коронавірусу. З них 20 - у Кропивницькому. Одужав від цієї небезпечної хвороби один житель обласного центру. Нині в Центральній міській лікарні, що визначена госпітальною базою для лікування кропивничан із COVID - 19, лікуються 112 пацієнтів. Двоє підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Медики  під час наради наголосили - кількість хворих із COVID – 19 невпинно зростає, а значить медичні заклади повинні бути готовими поступово збільшувати протиковідний ліжковий фонд в госпітальних базах «першої лінії».

- У Центральній міській лікарні Кропивницького 225 ліжок. Щодня кількість хворих зростає і ми бачимо, що потужностей цього лікувального закладу невдовзі може забракнути, - попередив Андрій Райкович. - Тому маємо пропозицію - розглянути можливість розміщення хворих на коронавірус в Центральній районній лікарні, бо зараз вона працює не на повну потужність.

Усі новини