Андрій Райкович: Кропивницький за активізацію співпраці з інвесторами –це розвиток міста і нові робочі місця

П'ятниця, 5 лютого 2021 15:37

Сьогодні, 05 лютого, Кропивницький міський голова Андрій Райкович провів он-лайн зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком. Участь в нараді взяли також заступник міського голови Михайло Бєжан, директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Ніна Рахуба, начальник відділу інвестиційної діяльності та підприємництва Тетяна Ломова.

Кропивницький вже має історію економічних, торговельних стосунків з Ізраїлем. З обласного центру туди поставляють морозиво, солодощі, жири та олії. Також експортувались зернові культури, вироби з деревини, машини, меблі. Але це, за словами міського голови, порівняно невеликі обсяги. За 2019 рік зовнішньоторговельний оборот міста з Ізраїлем склав майже 9,3 млн. доларів США. Імпорт – 15,7 тисяч доларів.

- Ми тільки “за” активізацію співпраці з Ізраїлем в найрізноманітніших  сферах. Наше місто стрімко розвивається, нам конче потрібні інвестиції, нові робочі місця, нове будівництво, - відзначив під час діалогу Андрій Райкович. - Так склалося історично, що Кропивницький є одним із провідних центрів сільськогосподарського машинобудування, приладобудування. Ми серед лідерів виробництва харчової продукції, маємо добре розвинену переробну промисловість. Ми зацікавлені в пожвавлені цього процесу. Це те, що може бути ефективним проєктом для нашого регіону.

В цьому контексті очільник міста наголосив також на тому, що вже 8 років поспіль у Кропивницькому проводиться міжнародна виставка “AgroExpo», яка збирає сотні учасників зі всього світу. Андрій Райкович переконаний – це гарна платформа для ізраїльських підприємств налагодити ділові контакти із місцевими виробниками. Міська рада ж готова бути комунікатором для їх старту.

Також Кропивницький готовий тісно співпрацювати в культурному та освітньому напрямках.

- Ми пишаємося тим, що є містом, де зародився професійний український театр. Мабуть, жодне інше місто не має стільки визнаних народних хореографічних колективів. Тому ми готові запрошувати ізраїльські мистецькі колективи на фестивалі до нашого міста і будемо раді творчому обміну, - акцентував Андрій Райкович.

Також для обласного центру буде цікавим діалог щодо втілення досвіду ізраїльських спеціалістів у галузі інклюзивної освіти. У Кропивницькому вже працює 3 сучасних інклюзивних центри, а тому є сенс переймати передові практики. 

За результатами перемовин міський голова доручив департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій підготувати презентацію інвестиційної привабливості Кропивницького та цікаві інвестиційні проекти для спільної реалізації.

Усі новини