Андрій Райкович: Кропивницький тримає курс на створення сучасних медичних закладів

Вівторок, 3 серпня 2021 13:28

Незабаром, в обласному центрі стартує масштабна реконструкція операційного блоку лікарні швидкої медичної допомоги. Сьогодні, 03 серпня, під час наради з секретарем міської ради Олегом Колюкою, заступником міського голови Олександром Мосіним та начальником управління капітального будівництва Сергієм Білоконем, Кропивницький міський голова Андрій Райкович наголосив на тому, що реалізація цього проєкту для міста надзвичайно важлива. Адже лікарня швидкої медичної допомоги є  базовим закладом в медичному середовищі міста, в його хірургічному відділенні працюють спеціалісти високого класу. Очільник міста ініціює створення потужного оперблоку із лінійкою сучасних операційних, новітньою лікувальною та діагностичною апаратурою.

Ще один надзвичайно важливий проєкт в медичному просторі Кропивницького - відновлення дитячої поліклініки, що по вулиці Шевченка  та ремонт чергового відділення Центральної міської лікарні. В планах створити базу, де лікуватимуть серцево-судинні захворювання, в тому числі як ускладнення після коронавірусу.

- Ви бачите, який підступний цей коронавірус, він мутує надзвичайно швидко, з’являються все нові і нові штами. І вже він вражає не лише легені, а й серцево – судинну систему. Тому місту дуже необхідно якнайшвидше створити  сучасне відділення, де проводитимуть таке лікування, - наголосив Андрій Райкович.

Також очільник міста поставив завдання управлінню капітального будівництва якнайшвидше підготувати проєкти реконструкції Набережної та площі Героїв Майдану.

Усі новини