Андрій Райкович: Кропивницький – серце області і відповідальність за його соціально-економічний розвиток є надзвичайно високою

П'ятниця, 23 лютого 2018 15:22

Сьогодні, 23 лютого, міський голова Кропивницького Андрій Райкович тримав звіт за виконану у 2017 році роботу перед головою обласної державної адміністрації Сергієм Кузьменком.

Разом з очільником міста звітувати прийшли його заступники Олександр Мосін та Наталія Дзюба а також керівники усіх ключових виконавчих органів міської ради.

Голова ОДА назвав обласний центр основним партнером, і зауважив, що у 2017 році у Кропивницькому відбулося чимало позитивних змін, серед яких закупівля великогабаритних автобусів, створення та реконструкція низки закладів охорони здоров’я, значні досягнення в розвитку галузі освіти.

У своєму звіті Андрій Райкович зауважив, що впродовж 2017-го року місто працювало напружено, в багатьох напрямках результативно, не стоячи осторонь важливих подій, що відбувалися, як в області, так і в державі. Міський голова закцентував увагу на тому, що його програма містить 10 пріоритетів розвитку міста з горизонтом на 5 років. Тому всі стратегічні галузеві програми: ЖКГ, транспорт, будівництво, освіта, медицина, соціальний блок виписані у термінах, об’єктах, заходах не на рік, а на 3-5 років.

- Жоден із ключових напрямків життєдіяльності обласного центру міська рада не залишила без уваги, – відзначив Андрій Райкович. - Але стратегічні напрямки: транспорт, дороги, медицину, освіту, соціальний захист і житлово-комунальний блок ми визначили в порядку денному міської ради як найвищі пріоритети.

Із бюджетних пріоритетів вже на 2018 рік Андрій Райкович виділив наступне:

  • Реконструкція “Арки” (47 мільйонів гривень);
  • Будівництво 9-поверхового (54 квартири) житлового будинку по вул. Генерала Жадова;
  • початок будівництва Адміністративно-культурного центру у форматі “Прозорий офіс” (вул. Арх. Паученка).
  • Реконструкція музею Осьмьоркіна і музичної школи ім. Нейгауза;
  • Реконструкція терапевтичного корпусу міської лікарні ім. Св. Анни;
  • Реконструкція низки відділень Центральної міської лікарні.

Продовжуватиметься також реалізація низки інших важливих для міста проектів.

- Ми поетапно вирішуватимемо проблему, яка зріла роками. Маю на увазі модернізацію системи теплозабезпечення міста, – розповів міський голова. – Також ми приступили до конкретної роботи і маємо початковий масштабний проект реконструкції Набережної Інгулу. Ми вдячні вам за підтримку, за партнерство і добре розуміємо, що Кропивницький - це серце Кіровоградщини, це потужний промисловий і культурний центр області, тому відповідальність за соціально-економічний розвиток міста є надзвичайно високою.

Усі новини