Андрій Райкович: кропивничани мають розуміти загрози епідемії африканської чуми свиней і знати, як діяти в такій ситуації

Середа, 8 лютого 2017 11:43

Сьогодні, 8 лютого, міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів оперативну нараду щодо організації заходів профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Селище Нове потрапило до 3-кілометрової зони протиепізоотичного захисту, епіцентром якої є село Грузьке, де зафіксована смерть диких кабанів в результаті інфекційного зараження.

Андрій Райкович під час наради наголосив на необхідності ефективного інформування населення. Люди мають знати, що африканську чуму свиней виявили неподалік Кропивницького, у селі Грузьке і повинні розуміти, що за таких обставин необхідно утримуватись від купівлі продукції на стихійних ринках.

Аби не ризикувати, наголосив міський голова, необхідно йти за м’ясом до магазинів та на офіційні ринки, де мясна продукція перевірена і сертифікована.

Голови Подільської та Фортечної в місті рад під час наради отримали завдання провести роботу з квартальними. Саме голови квартальних комітетів мають у ситуації, що виникла, пояснити мешканцям приватного сектору усі загрози, організувати реальний облік всього поголів’я свиней у домогосподарствах та роз’яснити правила що забою тварин.

Міський голова також дав завдання спеціалістам управління сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення посилити контроль і спільно з поліцією припинити діяльність стихійних ринків, щоб ліквідувати загрозу розповсюдження ураженого хворобою м’яса.

У свою чергу, представники управління освіти отримали доручення ретельно стежити, щоб в школах та дитячих садочках використовували для приготування лише найкращу, сертифіковану м’ясну продукцію.

Усі новини