Андрій Райкович: карантинні заходи – не обмеження прав, а життєва необхідність поставити бар’єри розповсюдженню коронавірусу

Понеділок, 7 вересня 2020 15:08

Не час розслаблятися, треба і далі виконувати умови карантину: Андрій Райкович закликав кропивничан носити маски, тримати соціальну дистанцію та ретельно мити руки.

На важливості і далі жорстко дотримуватися карантинних норм міський голова наголосив під час апаратної наради, сьогодні, 07 вересня.

Статистично Кропивницький перебуває у порівняно безпечній, зеленій зоні. Проте заспокоюватись не можна, переконаний очільник міста, адже кількість хворих, які потрапили в інфекційні відділення Центральної міської і  обласної лікарень із тяжким запаленням легенів, суттєво зросла. Неухильно збільшується і кількість результатів позитивних тестів.

- Маємо зростання кількості хворих на минулих вихідних. Управлінню охорони здоров’я необхідно через засоби масової інформації регулярно і детально розповідати людям про санітарні правила і перестороги  - як жити в такий непростий період, - наголосив міський голова. – звертаюся до усіх кропивничан: щодня пам’ятайте про пандемію, про маски, дистанцію, вимиті руки. Чітко плануйте і мінімізуйте свої поїздки громадським транспортом, особливо люди літнього віку. Розумійте, що карантинні умови пасажирського транспорту -  це не обмеження прав, а життєва необхідність, вимушені заходи, які  допомагають створити додаткові бар’єри поширенню небезпечного захворювання.

Важливим залишається в місті і питання транспортних перевезень школярів із віддалених районів міста. Від 01 вересня міська рада запустила додатковий шкільний автобус для учнів із селища Нового, проте напружена ситуація з перевезеннями все одно залишається.  Андрій Райкович поставив завдання перед управлінням розвитку транспорту і зв’язку забезпечити виконання приватним перевізником  дотримання всіх умов, передбачених укладеним договором, зокрема  випуск на лінії заявленої кількості маршрутних таксі.

- На селище Нове замість передбачених угодою восьми  їздять три транспортних засоби. – звернув увагу міський голова. -  Нас це не влаштовує. Не хочуть працювати, значить поїдуть інші. Якщо є ознаки системних порушень, з такими перевізниками ми не будемо співпрацювати.  Не міська влада  встановила карантинні обмеження, але ми зобов'язані виконувати ці нормативи. І перевізники також. Працюйте з ними.

Усі новини