Андрій Райкович: із кожним з вимушених переселенців має бути встановлений контакт і налагоджений діалог

Середа, 30 березня 2022 18:22

Із кожним з громадян, яким довелося покинути власні домівки в зоні бойових дій і які обрали Кропивницький для тимчасового проживання до визволення власник міст і сіл має бути встановлений постійний контакт. На цьому наголосив голова ОДА/ОВА Андрій Райкович у своєму зверненні до громади сьогодні, 30 березня.

- У цьому контексті для нас важливий діалог з кожним із переселенців. Тому прошу керівників територій щодня адмініструвати цей процес: від центрів гуманітарної допомоги до ЦНАПу, - відзначив очільник області. - Вчасна реєстрація кожної людини, особливо дітей – гарантія, що вони отримають необхідну допомогу. Держава вже прийняла низку важливих рішень, що допомагають мільйонам біженців розпочати нове життя: знайти роботу, навчатися, лікуватись. Важливий фактор – компенсація за житло, комунальні послуги. Наш обов’язок все це реалізувати.

Крім того, Андрій Райкович акцентував увагу місцевих органів влади на необхідність  активізувати прибирання територій – перший місяць весни завершується.

- Навіть в умовах війни не треба забувати, що українці – гарні господарі, - підкреслив голова ОВА. - Дякуємо нашим славним Збройним Силам України за те, що ми живі! Разом ми сильні! Україна переможе!

Усі новини