Андрій Райкович: інтенсивність відновлювальних робіт у пошкодженому вибухом газу будинку буде тільки нарощуватися

Понеділок, 14 лютого 2022 15:32

Міська влада Кропивницького не послаблює своєї уваги як до потреб мешканців буднику по вулиці Попова, 24, так і до безпосередньої організації відновлювальних робіт у пошкодженій вибухом газу багатоповерхівці.

Міський голова Андрій Райкович щодня особисто перевіряє хід та якість робіт і спілкується з людьми біля житлового будинку.

- Продовжуються відновлювальні і будівельні роботи на постраждалому від вибуху газу будинку на Попова,24. Я у суботу зустрічався з мешканцями, обговорили нашу подальшу роботу. Рішенням виконкому ми вже спрямували матеріальну допомогу у сумі 852 тисячі гривень для оренди тимчасового житла мешканцями двох під'їздів. У свою чергу, ЖЕО №4, як управитель будинку, також отримає ресурс для виконання ремонтних робіт. І, відповідно, усі будівельні, постачальні організації, що залучені до цього відповідального і дуже непростого процесу. Інтенсивність відновлювальних робіт повинна тільки нарощуватись. Це наша зона відповідальності перед людьми, - наголосив Андрій Райкович сьогодні, 14 лютого, під час апаратної наради.

За словами очільника міста, вже цього тижня люди почнуть отримувати кошти на свої картки під найм тимчасового житла. Андрій Райкович зустрічався з рієлторами, обговорювалася цінова політика на оренду житла. Під час зустрічі міський голова закликав підприємців контролювати ціни на винайм квартир у цьому житловому масиві і не допускати їх необґрунтованого завищення.

Наразі уже вивезено майно, меблі із тих квартир, будівельні конструкції яких підлягають відновленню, або суттєвому укріпленню. А будівельники із підвалу поступово рухаються до житлових поверхів. Газ у третій та четвертий під'їзди вже подали. Люди повернулися там до нормального життя.

Усі робочі групи по обстеженню ушкодженого житлового фонду та по наданню матеріальної допомоги працюють у безперервному режимі, для того, щоб люди якомога швидше змогли отримати належну допомогу і підтримку.

Усі новини