Андрій Райкович: ефективно протистояти загрозі епідемії можна лише спільними і узгодженими діями всієї громади

Понеділок, 16 березня 2020 20:07

Коронавірусну інфекцію – небезпечну і підступну хворобу у сучасному світі можна перемогти лише злагодженими діями всього суспільства. Найпереконливіше про це говорить досвід боротьби з пандемією у Китаї, Італії, Ірані, Іспанії та інших країнах світу, де епідемія встигла наробити багато горя.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович звернувся до мешканців та гостей міста з пропозицією об’єднати сили, знання і ресурси всієї громади для ефективного протистояння коронавірусу.

«Шановні кропивничани! Гості нашого міста!  Моє звернення до вас зумовлене ситуацією, пов'язаною з коронавірусом, - йдеться у зверненні, -  Епідемічна обстановка в місті спокійна і контрольована. В лікарнях наразі немає інфікованих хворих. З метою запобігання поширення інфекції спеціальною міською комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради до вже прийнятих запобіжних заходів додається низка наступних.

Із 00.00 годин завтрашнього дня, 17 березня, в Кропивницькому наполегливо рекомендуємо припинити роботу усіх промислових торговельних мереж, магазинів, МАФів, а також всіх закладів громадського харчування. Працюють лише продуктові магазини та аптечні заклади. На ринках також залишаються відкритими  лише продуктові секції та торговельні ряди — за умови дотримання усіх вимог санітарної безпеки та наявності дозволів відповідних контролюючих органів.

Наполягаємо, усі розважальні заклади, кінотеатри, спортивні клуби мають бути зачиненими. Настійливо звертаємось до керівників абонентських служб “Дніпро-Кіровоград”, “Кіровоградгазу”, “Нафтогазу”, “Обленерго”, “Теплоенергетика”, а також до керівників комунальних служб, управляючих компаній обмежити прийом громадян, а комунальні платежі пропонувати здійснювати в on line режимі. Разом із тим, всі комунальні служби зобов'язані організувати повноцінну роботу всіх ремонтних бригад. Аварійно-диспетчерська служба 15-80 працює цілодобово.

Окрема вимога до керівників продуктових торговельних закладів - встановити в розрахункових зонах торговельних закладів розмежувальні запобіжні лінії між споживачами на відстані 1 метра. Керівники адміністративних установ, офісів, приватних фірм та організацій можуть організувати роботу своїх колективів у режимі відповідальних чергових.

Міська рада Кропивницького знову наполегливо звертається до містян похилого віку - без особливої потреби відмовитися від поїздок громадським транспортом. Не відвідувати велелюдні місця, обмежити спілкування у місцях великого скупчення людей. У разі виявлення симптомів захворювання, рекомендуємо спілкуватися із сімейними лікарями, систематично дотримуватися санітарних вимог, часто мити руки, провітрювати приміщення, контролювати температуру, користуватися дезинфікуючими засобами.

 Також просимо батьків категорично обмежити спілкування дітей з однолітками на вулиці. Сьогодні краще побути вдома.

Дорогі земляки! Ми переконані, що ви з розумінням поставитеся до наших рекомендацій, аби всією громадою запобігти поширенню вірусу у нашому місті. Наголошуємо, що стан дотримання протиепідемічних вимог в місті жорстко перевірятиметься відповідними контролюючими службами та працівниками поліції.

Про будь-яке порушення просимо інформувати на «Гарячу лінію» міського голови. Зберігаємо спокій і чітко виконуємо поради лікарів».

Усі новини