Андрій Райкович: дистанційне навчання під час карантину - оптимальна організація дозвілля учнів під час вимушених канікул

Понеділок, 16 березня 2020 14:17

Вчителі шкіл у Кропивницькому працюватимуть з учнями в режимі on line, а будівлі освітніх закладів обласного центру посилено охоронятимуть. Таке завдання поставив перед управлінням освіти на період карантину міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 16 березня.

Очільник міста прокоментував ситуацію із запровадженням карантинних заходів у місті. У той момент, коли не лише Україна, а практично увесь світ переживає непрості часи, головним завданням для всіх залишається чітке дотримання вимог і правил санітарної безпеки, переконаний Андрій Райкович.

- Має бути максимум корисної і фахової інформації. І знаючи об’єктивну ситуацію - не піддаватися панічним слухам. Тоді ми подолаємо разом цю небезпечну хворобу, - наголосив міський голова. - Ще на початку карантинного періоду я звертався до роботодавців – поставитися з розумінням до батьків, які не мають змоги комусь віддати або перепоручити догляд діток, щоб вони певним чином змінили графіки роботи, зі збереженням заробітної платні. Знаю, це непросто, але це дуже важливо.

Сьогодні Андрій Райкович акцентував увагу на необхідності систематичного спілкування вчителів у режимі on line з учнями, особливо з тими, хто має здавати ЗНО, з випускниками. Дистанційне навчання у такому випадку - продуктивна і правильна організація часу під час незапланованих вимушених канікул.

Окремо Андрій Райкович звернув увагу керівництва управління освіти на важливість збереження будівель і шкільного майна під час карантину.

- Зберегти майно шкіл і садочків - обов'язок керівників і всього колективу. Ми повинні зробити все, щоб унеможливити крадіжки в наших закладах. Також треба врегулювати питання економного опалення на цей період. Де є автономки, включити на мінімальне споживання тепла, і підтримувати температуру, - поставив завдання очільник міста.

Андрій Райкович також звернувся до патрульної поліції з проханням посилити увагу кожному освітньому закладу у нічний час, а також допомогти пильнувати дотримання карантинних заходів по всьому місту. Кінотеатри, великі торгівельні мережі, заклади громадського харчування, спортивні, розважальні заклади - скрізь адміністрації мають дотримуватись санітарних вимог карантину.

 - Ми повинні бути послідовними, всі мають дотримуватись карантину, - наголосив міський голова. – Недотримання санітарних правил за таких умов є адміністративним правопорушенням.

 

Усі новини