Андрій Райкович: будинок, що постраждав від вибуху газу у Кропивницькому, буде включений до пілотного проєкту термомодернізації

Субота, 12 лютого 2022 17:31

Аварійно – відновлювальні роботи у багатоповерхівці по вулиці Космонавта  Попова у Кропивницькому, який постраждав від вибуху газу, продовжуються безупинно. Будівельники виконують надзвичайно важливу і відповідальну роботу - надійно укріплюють підвальну частину будинку і одночасно готуються перейти на перший поверх. Тут необхідно буде відновити і посилити зруйновані вибухом конструкції . Сьогодні вже почали перевозити майно мешканців перших двох із дев’яти квартир, що зазнали найбільше руйнацій під час вибуху.

Для того, щоб уникнути можливих ризиків для здоров’я і життя мешканців першого і другого під’їздів – цю частину багатоповерхівки обнесли парканом і повністю зупинили будь – який доступ до помешкань та прибудинкової території. Люди зможуть забрати необхідні їм речі за строго визначеним графіком.

Традиційно,  на суботню зустріч із мешканцями будинку приїхав поспілкуватися міський голова Андрій Райкович. Він повідомив, що перші власники 50 квартир, які подали увесь пакет необхідних документів, вже наступного тижня отримають матеріальну допомогу на оренду тимчасового житла.

- Інших закликаю не зволікати і теж активізувати збір документів. Ми,  в свою чергу, всі необхідні процедури виконуємо максимально швидко, - наголосив очільник міста. - Сьогодні я поспілкувався також з ріелторами міста. Попросив, щоб допомогли підшукати житло для оренди та тримали ціни під контролем. Я щиро дякую їм, що знайшли час на спілкування, що побачили на власні очі тих людей, які лишились без даху над головою та зрозуміли масштаб їхньої біди. Спільну мову ми знайшли.

Міський голова також розповів людям про вчорашню розмову з керівництвом держави пі час Конгресу місцевих та регіональних влад у Харкові.

- Для вас має бути важливим, що ваша багатоповерхівка має всі шанси на те, щоб стати пілотною в програмі термомодернізації житла в Україні, адже це питання тепер - під пильною увагою державної влади, - відзначив Андрій Райкович. - А зараз головне для усіх - набратися терпіння і витримки. Ми не затягуємо з вирішенням жодного питання. Продовжуємо працювати.

Усі новини