Андрій Максюта: тільки спільними зусиллями влади і громади можна перетворити Кропивницький в ошатне і зручне для проживання місто

Четвер, 16 лютого 2017 09:02

Cвою першу прес-конференцію у міській раді Кропивницького провів начальник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта.

Під час зустрічі з журналістами Андрій Максюта окреслив найпроблемніші питання щодо благоустрою та санітарного стану міста. В зимовий період це, найперше, стан доріг - їх посипання протиожеледною сумішшю, розчищення від снігу.

Андрій Максюта відзначив, що багато питань у спецінспекції виникає до місцевих підприємців, які не завжди виконують правила благоустрою на території, прилеглій до підприємств і закладів та своєю бездіяльністю наражають на небезпеку мешканців обласного центру.

- Одним із таких порушників, - звернув увагу начальник спецінспекції, - виявився директор Колгоспного ринку, на території якого було виявлено перенакопичення снігу та порушення санітарних норм. Інспектор склав протокол про aдмiнпрaвопорушення, але директор ринку свого порушення не визнає. Більше того, він наказав охороні не пускати на територію ринку представників спецінспекції.

На території міста всі відповідають за її благоустрій на рівних – таким є гасло спецінспекції, тож послаблень не буде нікому, наголошує Андрій Максюта. Інспектори прискіпливо контролюють і роботу комунальних служб. Так, на керівника КП «Універсал-2005” цієї зими за непосипані і нерозчищені дороги було складено 5 протоколів, які розглядатимуть на засіданні міської адмінкомісії 21 лютого.

- Мене призначено на посаду керівника спеціснпекції 29 листопада 2016 року, а протягом грудня 2016 року та січня 2017 року вже складено 246 протоколів, - підкреслив Андрій Максюта. - З них третина - за самоусунення відповідальних осіб від прибирання снігу, наморозів і посипки протиожеледними засобами. Крім того, винесено 673 попередження - з них теж добра половина за не прибирання снігу і не посипку доріжок. І у лютому поточного року станом на 14.02. оформлено 55 протоколів і винесено 187 попереджень. Тобто, за період мого перебування на посаді начальника спецінспекції складено 301 протокол, та винесено 860 попереджень. Зі статистики видно, що всім керівникам підприємств, установ і організацій, всім мешканцям варто повернутися обличчям до рідного міста і почати неухильно дотримуватися правил благоустрою. А інакше своє вагоме слово доведеться сказати спецінспекції.

Під час прес-конференції начальник спеціалізованої інспекції порушив і таке болюче для міста питання, як стихійні сміттєзвалища. Силами спецінспекції на території Кропивницького було ліквідовано більше 10 таких звалищ.

Багато зусиль спецінспекції доводиться витрачати і на роботу з нерадивими керівниками, які у незаконний спосіб, без сплати збору до міської скарбниці, розміщують по місту рекламу власних закладів. Так, комунальними службами було демонтовано понад 200 вивісок аптеки ТОВ “Ліки Плюс”. Лише після цього власник підприємства зрозумів, що пора починати процес узаконення рекламних конструкцій. Крім того, були демонтовані дерев’яні конструкції незрозумілого призначення біля готелю “Київ”. Ще величезна кількість рекламних вивісок різних магазинів спецінспекторами і працівниками комунальних служб були зняті безпосередньо із дерев.

Андрій Максюта також акцентував увагу на тому, що сьогодні надзвичайно важливо вирішити питання благоустрою Центрального скверу міста. Ця центральна зелена зона відпочинку мешканців міста перебуває у довгостроковій оренді, але утримується орендарем не належним чином і має жахливий стан. Начальник спецінспекції попередив, що у нього вистачить сил і наснаги довести розпочату справу до кінця, активно попрацювати напряму із підприємцями, чиї заклади працюють на території скверу і повернути улюблене місце відпочинку кропивничанам.

Суттєве підкріплення спецінспекція отримала від активної громадськості. Під час прес-конференції Андрій Максюта вручив перші посвідчення “Громадський інспектор” двом відомим захисникам зелених насаджень у Кропивницькому – Надії Паливоді і Максиму Сінченку.

Тільки так, переконаний Андрій Максюта, спільними зусиллями громади і влади можна здолати байдужість і перетворити Кропивницький в красиве, ошатне місто, зручне для життя його мешканців.

Усі новини