У Кропивницькому за підтримки ЮНІСЕФ відкрився проєкт «СПІЛЬНО. Точки зустрічі»

Середа, 11 травня 2022 11:47

У Кропивницькому за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) розпочалася реалізація   проєкту «СПІЛЬНО. Точки зустрічі», спрямованого на підтримку підлітків та їхніх родин, які через війну були змушені залишити свої домівки. Проєкт впроваджується  громадською організацією «Фонд «Професійний розвиток Харкова».

У межах проєкту на базі координаційних штабів для переселенців створені точки, де підлітки та їхні родини зможуть отримати базову гуманітарну допомогу, соціоемоційну підтримку, доступ до індивідуальних та групових психологічних консультацій, факультативних занять зі шкільної програми.

У Кропивницькому перша точка зустрічі «СПІЛЬНО» створена у партнерстві з громадською організацією «Молодіжний центр Кіровоградської області» та знаходиться в Центрально-українському державному будинку художньої та технічної творчості (вул.Вокзальна, 14). Ще дві незабаром відкриються за адресами:

  • Навчально-виховне об'єднання №6 СЗШ І-ІІІ ступенів ЦЕВ "Натхнення” (вул. Велика Перспективна 39/63);
  • Центральноукраїнське вище професійне училище імені Миколи Федоровського (вулиця Юрія Коваленка, 6/5).

Детальніше  про роботу точок, види допомоги, які там надаються, розклад заходів, можна дізнатися на сторінці «Молодіжного центру Кіровоградської області» у Фейсбуці.

- Кропивницький за час повномасштабної війни прийняв десятки тисяч переселенців та став одним і важливих транзитних центрів. Щодня точки зустрічі вітатимуть підлітків з родинами, які знаходяться на шляху евакуації, або обрали місцем постійного перебування Кіровоградську область. Для них ми намагається забезпечити місця, де  можна отримати першочергову гуманітарну допомогу, необхідні послуги та відвідати заходи, що допоможуть впоратися зі стресом й емоційним навантаженням, — розповів  координатор проєкту «СПІЛЬНО. Точки зустрічі» в Кропивницькому Олександр Кашлаков,

Довідково: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює в більше ніж 190 країнах, щоб створити справедливіший світ для кожної дитини. За 75 років діяльності ЮНІСЕФ допоміг врятувати більше дитячих життів, ніж будь-яка інша гуманітарна організація світу.

Початок війни в Україні спричинив перепони у доступі до освітніх, медичних і соціальних послуг. Руйнівні наслідки воєнних дій травмують психіку дітей та загрожують їхньому майбутньому. У відповідь на зростаючу загрозу для дітей ЮНІСЕФ запустив програму реагування СПІЛЬНО - інтегровану підтримку для сімей з дітьми. У цій програмі ЮНІСЕФ об’єднує зусилля з урядом та місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес партнерами для надання мультисекторальної допомоги.

Усі новини