У Кропивницькому вшанували пам’ять підпільників і партизанів Другої світової війни

Четвер, 22 вересня 2022 13:39

Сьогодні, 22 вересня, у Кропивницькому вшанували подвиг партизанів і підпільників Другої світової війни.

До Дня партизанської слави на території меморіального комплексу Фортечні вали квіти на могили учасників підпільного руху поклали заступник міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, представники обласної влади, ветеранських організацій, військові.

Після покладання квітів секретар міської ради Олег Колюка разом із представниками департаменту соціальної політики відвідали і привітали двох ветеранів партизанського руху, які нині проживають у Кропивницькому - Івана Федоровича Анастасьєва та Валентину Семенівну Долженко. 

Валентині Семенівні Долженко було чотири роки, коли розпочалася окупація Кіровограда. Разом із родиною вона була у партизанському загоні, який створив у 1941 році її батько — Семен Долженко.

Івана Федоровича Анастасьєва кропивничани добре знають як мистецтвознавця і колекціонера. В минулому він працював ще й актором у у театрі Кропивницького. Під час окупації Кіровограда дев’ятирічним хлопчиком він був членом партизанського загону, брав участь у боях, тричі був поранений.

Олег Колюка вручив ветеранам партизанського руху квіти і побажав міцного здоров’я і знову дочекатися перемоги України. До Дня партизанської слави міська влада надала їм також матеріальну допомогу у розмірі п’ять тисяч гривень.

Усі новини