У двох багатоповерхівках Кропивницького запустили сучасні ліфти

Середа, 22 грудня 2021 15:31

Сьогодні, 22 грудня, у багатоповерхівках Кропивницького запустили в роботу два нових сучасних ліфти. Їхню роботу проінспектували заступник міського голови Олександр Вергун та начальник головного управління житлово – комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко.

Про встановлення ліфтів  мешканці житлових будинків зверталися до міського голови Андрія Райковича. Одна з адрес -  по вулиці Полтавській, 32. Попередній підйомник тут був введений в експлуатацію у 1991-му році. А вже у 2005-му він перестав працювати після пожежі.

Ще один новий ліфт відтепер працює для мешканців будинку по проспекту Університетському, 23. Тут підйомник не працював з 1994-го року після розграбування у під’їзді ліфтового обладнання. На капітальний ремонт обох ліфтів з міського бюджету витратили майже два мільйони гривень.

- Для цих двох ліфтів було повністю закуплене нове обладнання, і шахта підйомника, і тяговий двигун, і кабіна, повністю все, - відзначив Олександр Вергун. – Встановлене обладнання - сучасне і енергоефективне.

Загалом у Кропивницькому є 165 житлових будинків, у яких функціонують  511 ліфтів. Із них 18 підйомників простоюють вже понад 20 років. Комплексна програма розвитку ЖКГ у Кропивницькому  передбачає проведення капітального ремонту 182 ліфтів на загальну суму 14, 5 мільйона гривень. На даний час виконано капітальний ремонт на 123 ліфтах на загальну суму 7, 885 мільйона гривень. Проведення капітального ремонту ще на 45 ліфтах перенесено на 2022 рік.

Усі новини