Технічна рада розглянула план нової системи теплопостачання у Кропивницькому: готується до реалізації перший етап

Четвер, 5 травня 2022 15:09

Технічна рада під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна заслухала інформацію про підготовку  теплового господарства Кропивницького до нового опалювального сезону та план поетапної організації нової системи теплопостачання.

За інформацією  директора КП «Теплоенергетик» Олександра Чельника, на реконструкцію очікують 163 кілометри теплових мереж, та 23 котельні.

- Це масштабна робота, але її необхідно виконати, щоб система подачі тепла працювала стабільно, була ефективною і економною, - наголосив під час  засідання Олександр Мосін. – Складнощів додає той факт, що реалізація надзвичайно важливого для всієї громади технічного проекту припадає на час найжорсткішої економії коштів в умовах воєнного стану. Тому ми визначаємо етапність і черговість виконання робіт: тут важлива як заміна теплопроводів, що віджили свій вік, так і реконструкція котелень у мікрорайонах міста.

На сьогоднішньому засіданні обговорювалися деталі початку реалізації першого етапу – оновлення мережі трубопроводів довжиною близько 880 метрів у центральній частині Кропивницького, монтаж на території ТЕЦ нової сучасної котельні потужністю 40 Мгвт, яка працюватиме на альтернативних видах палива та облаштування котелень в деяких бюджетних закладах обласного центру.

Всі роботи мають бути виконані на високому сучасному рівні: трубопроводи використовуватимуться лише попередньо ізольовані, на територіях планується якісне відновлення асфальтового покриття та  благоустрій. За таких умов варто, щоб власники всіх інженерних мереж: водопровідних, каналізаційних, газових, енергетичних, зв’язку, інтеренету проінспектували їх стан в зоні реконструкції і за необхідності, користуючись нагодою, виконали їхню заміну чи ремонт .

Олександр Мосін доручив керівникам відповідних виконавчих органів зібрати усю первинну інформацію про наявність в місцях виконання робіт таких мереж і залучити до реалізації проєкту зацікавлені підприємства.

Усі новини