Перша сесія Кропивницької міської ради продовжила конструктивну роботу

Середа, 16 грудня 2020 15:17

Сьогодні, 15 грудня, продовжила свою роботу перша сесія Кропивницької міської ради восьмого скликання.

На другому сесійному засіданні оголошено про утворення трьох депутатських фракції.

Найбільшу фракцію міської ради - «Пропозиція» очолив Дмитро Бірець. До її складу увійшли депутати Віталій Вязовцев, Сергій Калапа, Катерина Колтунова, Олег Колюка, Олександр Котляр, Ольга Мороз, Людмила Романів та Наталія Чередніченко. 

 Лідером фракції «Опозиційна платформа – За життя» у складі Максима Линченка, Анатолія Ларіна і Ганни Ніжнікової став Олександр Корнюша. А головою фракції «Батьківщина» залишився Олександр Цертій. Членами фракції стали Роман Колісніченко, Ірина Романескул, Дмитро Терзов та Сергій Щербина.

Міський голова Андрій Райкович запропонував продовжити роботу за порядком денним, затвердженим на першому засіданні сесії. У черзі денній стоять важливі для вирішення актуальних питань життєдіяльності громади проекти рішень, такі, як коригування міського бюджету на 2020 рік та внесення необхідних змін до низки галузевих програм соціально-економічного розвитку.

Натомість депутат Олександр Корнюша висловив пропозицію зробити перерву в роботі сесії для підготовки і вирішення адміністративних питань: затвердження нового регламенту, формування постійних депутатських комісій. Його підтримали депутати від «Рідного міста» Олександр Шамардін та «Батьківщини» Роман Колісніченко.

 У той же час начальник юридичного управління міської ради Марина Смаглюк, звернула увагу депутатського корпусу, що робота за чинним порядком денним залишає діяльність міської ради у правовому полі і права депутатів жодним чином не порушуються: вони мають можливість під час розгляду питань вносити свої пропозиції чи висловлювати застереження. Міського голову підтримали також голова фракції «Батьківщина» Олександр Цертій і депутатка від «Слуги народу» Ольга Ковальова–Алокілі. Результати голосування засвідчили, що депутати налаштовані до конструктивної роботи у сесійній залі і міська рада розпочала розгляд питань порядку денного.

Усі новини