Кропивницька міська рада виділила на підтримку ЗСУ сто мільйонів гривень

Вівторок, 27 лютого 2024 18:08

Депутати Кропивницької міської ради на черговому  засіданні дев’ятої сесії восьмого скликання, що відбулося сьогодні, 27 лютого, внесли зміни до бюджету Кропивницької міської територіальної громади на 2024 рік, які серед іншого передбачають виділення ста мільйонів гривень на підтримку Збройних сил України.

Очільниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова, доповідаючи з цього питання, повідомила, що цим рішенням до бюджету територіальної громади залучаються 32 мільйони гривень міжбюджетних трансферів з державного та обласного бюджетів а також 552,1 мільйона залишків коштів міського бюджету, що склалися станом на 01 січня цього року.

- Згідно з внесеними змінами до бюджету ці кошти ми зможемо направити на необхідні потреби. Зокрема, сто мільйонів гривень - на виконання заходів Програми підтримки військових формувань Збройних Сил України, 4,5 мільйона - на заходи та роботи з мобілізаційної підготовки по управлінню транспорту та зв’язку, три мільйони гривень - на заходи Програми «Безпечне місто», - повідомила Любов Бочкова. - Також на виконання вимог статті 46 Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» на захищені статті бюджету - оплату праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату, забезпечення продуктами харчування, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, соціальне забезпечення – передбачається 371,1 мільйона гривень по управлінню освіти, управлінню охорони здоров’я, департаменту соціальної політики, управлінню культури і туризму, управлінню молоді та спорту та виконавчому комітету.

Крім того, цим рішенням депутати додали 95,2 мільйона гривень управлінню капітального будівництва, які використають, у тому числі, на капітальний ремонт захисних споруд цивільного захисту по вулицях Героїв Рятувальників та Героїв України (13 млн. грн.) а також на облаштування найпростіших укриттів у закладах освіти (48,1 млн. грн.).

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01