Гімназія Тараса Шевченка у Кропивницькому відсвяткувала подвійний ювілей

П'ятниця, 17 листопада 2017 17:27

Привітати педагогів та гімназистів зі славним ювілеєм прийшло чимало гостей. Були серед них і заступник міського голови Наталія Дзюба, заступник начальника управління освіти міської ради Євген Серапян, начальник управління капітального будівництва міської ради Віктор Ксеніч, керівництво управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, профспілкові діячі, випускники школи, ветерани – педагоги.

Наталія Дзюба у своєму вітальному слові відзначила вагомий внесок всього педагогічного колективу гімназії у розбудову освітнього простору в Кропивницькому, у здобуття учнями навчального закладу високого рівня знань та побажала подальших успіхів на педагогічній ниві та щедрих ужинків на цьому поприщі.
Від імені міського голови Андрія Райковича, виконавчого комітету та всього депутатського корпусу міської ради Наталія Євгеніївна вручила директору гімназії Галині Войній сертифікат на 10 тисяч гривень для придбання найважливішого обладнання для гідної організації навчального процесу та успішного оволодіння знаннями юними гімназистами.

Чимало теплих слів вітань та вдячності від колишніх випускників прозвучало зі сцени обласної філармонії. Серед них було і відеозвернення колишнього випускника, а нині Народного депутата України Олександра Горбунова. А його помічниця вручила директору гімназії Подяку Верховної Ради України педагогічному колективу гімназії імені Тараса Шевченка за успіхи та досягнення в освітній галузі.

Але попри радість святкувань учасники заходу не забули про тих, хто ціною свого життя вписав славні сторінки в історію навчального закладу. Так було і під час німецької окупації міста 1941–1944 років, коли гітлерівські завойовники закатували вчительку школи Олену Бур’янову, так є і зараз, коли батьки трьох учнів гімназії загинули смертю хоробрих у зоні бойових дій на сході країни, виборюючи цілісність та незалежність нашої держави. Всіх загиблих героїв було вшановано хвилиною мовчання.

Свої виступи присутнім подарували учасники творчих колективів міста. Чим створили надзвичайно святкову та теплу атмосферу.

            Джерело: http://www.vechirka.com.ua

Усі новини