Україна втрачає найкращих: у Кропивницькому провели у засвіти солдата Євгена Михайлова

Четвер, 1 грудня 2022 17:26

Сьогодні, 01 грудня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани попрощалися із загиблим від рук російських загарбників земляком – Героєм солдатом Євгеном Михайловим.

- Женя — син моєї кращої подруги Анни. Дуже хороший, розумний, працьовитий  хлопець, добре вчився. Після школи вступив до технікуму, закінчив його з червоним дипломом. Потім більше 15 років працював на заводі дозуючих автоматів, паралельно отримав вищу освіту. На війну пішов добровольцем, хоча не мав жодного військового досвіду і здоров’я підводило. Спочатку був на навчальному полігоні в Україні, потім в одній із країн Євросоюзу, - розповідає кропивничанка Олена Давиденко про загиблого на Донеччині земляка.

Життя 34-річного стрільця-санітара обірвалося 24 листопада під Бахмутом. На Алею почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища провести в останню путь Євгена Михайлова прийшли рідні та близькі воїна - Героя.  

- Ми зібралися, аби належно вшанувати загиблого воїна, нашого захисника. Нам припало жити в час страшної війни, війни, в якій росіяни мають намір знищити український народ, окупувати і зруйнувати Україну. Ми вже побачили, як вони втілюють свої наміри в тих місцях, в які заходять і де показують своє хиже лице, - сказав під час жалобної церемонії єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк. - Дуже багато наших співвітчизників добровільно взяли зброю щоб зупинити озвірілого окупанта, щоб захистити своїх рідних, друзів, знайомих від участі, яку приготували нам росіяни. Ми не знаємо, чи жаліють вороги своїх загиблих, нам, власне, байдуже до цього, але ми втрачаємо найкращих, людей, які готували себе до мирного життя, але змушені свої затишні оселі змінювати на холодні окопи. І там, на передовій, зупиняти осатанілих загарбників. 

Усі новини