Інспекція «Ї»: у Кропивницькому підбили підсумки акції з виявлення зовнішньої реклами російською мовою

Четвер, 30 травня 2024 13:06

Протягом місяця у Кропивницькому тривала операція “Інспекція “Ї”, яку ініціювала депутатка міської ради Катерина Колтунова. Акція мала на меті виявити і зафіксувати випадки недотримання мовного закону у зовнішній рекламі та зробити місто чистішим і вільним від мови агресора.

На ХХІ засіданні дев’ятої сесії Кропивницької міської ради, що відбулося 28 травня, Катерина Колтунова оголосила результати акції.

- Акція “Інспекція “Ї” вдалася, адже навіть після закриття Гугл форми ще надходили відгуки, що люди ще знаходять вивіски і чекають наступної хвилі акції, щоб завантажити знахідки, - повідомила Катерина Колтунова. - Опрацювали та підбили підсумки, надані учасниками та учасницями матеріалів у рамках акції "Інспекція "Ї" щодо виявлення зовнішньої реклами російською мовою у місті Кропивницькому,  і маємо більше сотні вивісок та реклам, які відповідають параметрам порушення ст.32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та ст.6 Закону України «Про рекламу». Вивіски розміщені в таких місцях як Центральний та Критий ринки, ТЦ “Смуга”; Європейський ринок.

Депутатка повідомила, що відповідний матеріал, зібраний на Гугл-диску, передали структурним підрозділам Кропивницької міської ради для відповідного реагування. А імена переможців акції оголосять та відзначать призами за виявлення громадянської позиції під час благодійного вечору FASHION SHOW 2024 сьогодні,30 травня, о 16:00 за адресою вулиця Володимира Панченка, 26.

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17