Ще одна виконана обіцянка міського голови Андрія Райковича: у Кропивницькому цього року відремонтували шість спортивних залів.

Четвер, 28 грудня 2017 16:02

Відновлювати по 5 шкільних приміщень для занять спортом Андрій Райкович пообіцяв, ще коли був кандидатом на посаду міського голови. Минулого року план перевиконали – відкрили 7 спортзалів у школах. Цього року – шість. Вони запрацювали в школах №№ 3 26, 31, в школі №8 відновили малий спортивний зал. А от сьогодні урочисто відкривали реконструйовані приміщення в школах №№ 1 та 30.

Почали з першої школи. Її вихованці продемонстрували присутнім свої спортивні таланти, та похизувалися досягненнями – в школі чимало спортсменів, що завоювали визнання на Всеукраїнському та Європейському рівнях. Тепер вони зможуть займатись фізичною культурою в нових, комфортних умовах, адже в спортзалі будівельники вклали підлогу із сучасних матеріалів, замінили покрівлю, систему опалення, електроосвітлення та облаштували роздягальні. На весь капітальний ремонт витратили 1 мільйон 333 тисячі гривень. А від міського голови Андрія Райковича отримали ще й сертифікат на закупку спортивного обладнання. Усім учням очільник міста побажав успіхів та запевнив, що ремонти не припинятимуться і в наступних роках.

- Школа повинна дати дитині в обов’язковому порядку високоякісні знання по всім основним предметам, але в той же час ми повинні дбати про здоров’я вихованців шкіл, – наголосив Андрій Райкович. - Головне завдання міської влади, щоб випускник школи був висококультурним, фізично загартованим, був готовий до навчання у вищих навчальних закладах та не боявся дорослого життя. Ми прийняли бюджет, і з впевненістю можу сказати, що ми будемо продовжувати ремонтувати школи, актові та спортивні зали, навчальні класи, подвір’я, пришкільні території. Робитимемо усе для того, щоб школа була наповнена змістом і відповідала вимогам сучасності.

Привітав школярів з відкриттям і Олександр Шамардін, бо саме він опікується округом, де знаходиться школа.

- Дякую міському голові Андрію Павловичу, що звернув увагу саме на школу №1. Це найстарша школа в місті, якій 137 років. Навчальний заклад став одним із п’яти шкіл по програмі виконання ремонтів спортивних зал вже на другому році каденції міського голови, відзначив депутат. - Важливо, що це не центральна школа, стоїть на околиці міста, але тут навчається багато талановитих дітей, які займаються спортом, і тепер їм буде набагато комфортніше відвідувати уроки фізкультури та ходити до спортивних секцій у сучасній спортивній залі.

А в ЗОШ №30 спортивний зал розташований в окремій будівлі. На його ремонт було витрачено 1 мільйон 400 тисяч гривень бюджетних коштів. Тут також замінили підлогу, вікна та двері, витяжну вентиляцію, замінили систему опалення, облаштували роздягальні. Школа теж має чималі спортивні досягнення, які продемонстрували учні під час відкриття. Натомість від міського голови Андрія Райковича отримали привітання та сертифікат на закупівлю спортивного обладнання.

Усі новини