Першим 50 родинам, відселеним з пошкодженого вибухом будинку у Кропивницькому, виділили допомогу на оренду житла

Понеділок, 14 лютого 2022 14:24

Перші 50 родин, відселених внаслідок вибуху газу із першого та другого під’їздів житлового будинку по вулиці Космонавта Попова у Кропивницькоому, вже цього тижня отримають на свої карткові рахунки матеріальну допомогу на оренду та найм тимчасового житла.

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Кропивницької міської ради на своєму засіданні сьогодні, 14 лютого.

- Для того, щоб оперативно надати людям таку необхідну фінансову допомогу на вимушений найм житла, ми обрали простий, але ефективний шлях, - відзначив міський голова Андрій Райкович. – Виконком своїм рішенням передбачив 852 тисячі гривень в якості матеріальної підтримки родинам із 71 –ї квартири, яких з метою дотримання умов безпеки, тимчасово відселили. Сьогоднішнім рішенням для перших п’ятидесяти, що надали необхідні для цього документи, департаменту соціальної підтримки доручено провести виплату коштів на оренду житла терміном на три місяці рівними частинами у сумі 4 тисячі гривень щомісяця.

Попередньо, мешканцям першого під’їзду до завершення аварійно – відновлювальних і будівельних робіт доведеться жити поза межами своїх квартир до трьох місяців, а другого – до пів року.

Документи на оформлення допомоги приймаються у автобусі штабу ліквідації наслідків надзвичайної ситуації щоденно.

Усі новини