BusinessKrop-online: у Кропивницькому презентували веб-платформу для бізнесу

Середа, 23 лютого 2022 16:21

Сьогодні, 23 лютого, у Кропивницькому презентували публічну веб-платформу «Діловий Кропивницький онлайн» і провели тренінг для перших користувачів “Digital” стратегія бізнесу”.

Учасників онлайн-презентації привітали ініціатори створення проєкту — Кропивницький міський голова Андрій Райкович і президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко, підкресливши, що підприємці Кіровоградщини отримали дієвий майданчик для популяризації і розвитку свого бізнесу, обміну досвідом і пошуку необхідної правової і й професійної інформації.

- Ідея створити цей проєкт виникла у 2020 році, коли пандемія стала викликом для всього світу і, зокрема, для бізнесу. Пів року Кропивницька міська рада спільно з торгово-промисловою працювали над створенням платформи, яка б стала корисною для підприємців і полегшила їм роботу. Результатом реалізації ідеї став сайт "Діловий Кропивницький онлайн (BusinessKrop-online)", простий у користуванні й інформативний для підприємців. Вебсайт містить актуальну інформацію про підприємства в розрізі галузей економіки і сфер діяльності з відповідною відміткою на інтерактивній карті та можливістю оформлення онлайн замовлень товарів та послуг, Крім новин, на платформі є більше 80 посилань на сайти підприємств і інші інформаційні ресурси, окремий розділ присвячений COVID-19, це інформаційний ресурс про правові й організаційні умови ведення бізнесу, - зазначила начальниця управління економіки департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради Тетяна Ломова, презентуючи веб-платформу.

На сайті можна не тільки ознайомитися із майже сотнею підприємств Кіровоградщини, а й додати інформацію про власний бізнес. Для цього треба зареєструватися в особистому кабінеті і заповнити необхідні розділи. Ця послуга безкоштовна, тож автори проєкту запрошують усіх охочих суб’єктів підприємницької діяльності долучатися до веб-платорми.

Створення сайту — це поки пів справи, у подальшому його треба не тільки наповнювати, а й популяризувати, просувати в мережі інтернет, наголосив заступник міського Михайло Бєжан. Розробники сайт запевнили, що готові працювати над просуванням сайту. На сьогоднішній день існує зручна мобільна версія веб-платформи, у подальшому розроблять і її мобільний застосунок.

Нагадаємо, Кропивницький став одним з дванадцяти міст-учасників проєкту "EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП", що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. У межах підходу Team Europe проєкт, зокрема, сприятиме й відновленню України від наслідків COVID-19.

Кінцевою метою співпраці є запуск безкоштовної електронної платформи про малий та середній бізнес Кропивницького "Діловий Кропивницький онлайн (BusinessKrop-online)" у вигляді вебсайту з адаптацією під мобільні пристрої.

Ознайомитися і долучитися до веб-платформи для бізнесу "Діловий Кропивницький онлайн (BusinessKrop-online)" можна за посиланням: https://businesskrop-online.gov.ua

Усі новини