Благоустрій міста: Андрій Райкович вимагає активізувати наведення комунального порядку в Кропивницькому

Понеділок, 21 лютого 2022 16:42

Минулого тижня міський голова Андрій Райкович уже звертав увагу комунальних служб обласного центру на необхідність активізації у наведенні комунального порядку на території  Кропивницького, повернувся він до цієї теми і сьогодні, 21 лютого, під час апаратної наради.

Усі керівники комунальної сфери  отримали низку доручень від очільника міста. Вимоги міського голови були суворі, але цілком логічні — погода вже дозволяє активно прибирати вулиці Кропивницького від посипних матеріалів, прибудинкові території, зелені зони, ще тиждень-другий і дорожники розпочнуть свій сезон ремонтних робіт.          

Завдання від міського голови безпосередньо стосувалися і діяльності комунальних підприємств, які безпосередньо займаються наведенням порядку на території міста, зокрема КП  “Благоустрій” та “Універсал — 2005”, а також ритуальної служби та  міських ЖЕО,  інспекції з благоустрою та виконавчих органів міської ради, які зокрема відповідають за розміщення на території міста зовнішньої реклами — у цьому контексті йшлося про контроль за станом рекламних площ.  Згадав міський голова і про водоканал та теплопостачання, до цих двох структур особливо суворі вимоги у тій частині їх роботи, що стосується заміни інженерних мереж, особливо на дорогах і вулицях, де заплановані ремонтні роботи.

- Ми ж домовились про активізацію прибирання міського простору, погода дозволяє проводити цю роботу. Необхідно вже вичистити проїжджу частину від посипного матеріалу. З кожного мікрорайону ідуть дзвінки на гарячу лінію — люди просять поприбирати вулиці, скаржаться, що накопилася велика кількість сміття.  Дороги повинні бути почищені до самих бордюрів, виконано ямковий  ремонт на них, особливо де курсує громадський транспорт. Так, частина цих ям — це неякісне асфальтове покриття, а частина - від недобросовісного  господарювання наших служб — теплоенергетиків та водоканалу.

Розриття на дорогах після водоканалу та тепловиків Андрій Райкович назвав “віспами на тілі міста”.  Із року в рік в міській раді чують одне і те ж від цих структур — труби старі, ми нічого зробити не можемо.  Міський голова висловив, зокрема, обурення ситуацією з відремонтованою вулицею Василя Нікітіна, до цього списку можна додати також і вулиці Чорновола та Шевченка.

Перепало «на горіхи» і керівникам ЖЕО:

- Я нікого із вас не міняв і не звільняв за політичними вподобаннями, всі працюють на своїх місцях. Якщо у ЖЕО є керівник, то мешканці будинків не повинні ходити і писати міському голові, щоб прийшов і навів порядок у будинку- зі сміттям, з ліфтом  тощо.

Від профільного головного управління житлово-комунального господарства очільник міста чекає також більшої обізнаності зі станом справ на місцях, саме тому він доручив посадовцям управління більше часу проводити не в кабінетах, а в мікрорайонах міста, спілкуватися з людьми, моніторити їхні потреби.

Насамкінець Андрій Райкович поставив завдання пришвидшуватися і в будівельному напрямку:

- Кожна локація - від цвинтарів до зупинки громадського транспорту, кожна урна, сквер, кожен двір чи магазин, кожна погано засипана яма - це загальне обличчя міста.

Прибираємо, ремонтуємо, починаємо нарощувати темпи на будівельних майданчиках. У нас серйозні об'єкти і визначені терміни. Повторюю- зимову сплячку завершено! Вже зараз  запускайте процес стосовно площі Героїв Майдану. Експертиза є, з громадськістю узгодили, залишилися технічні аспекти,  швидко збирайте містобудівну раду, дайте усі підстави управлінню капітального будівництва розпочати наступні кроки. Вже зараз і негайно. Час не стоїть, час біжить. А ми зобов'язані  навчитися бути на крок попереду.

Усі новини