Звітна сесія комунальних підприємств Кропивницького триває: КП «Міськсвітло» у 2017 році спрацювало з прибутком в 1,1 мільйона гривень

Четвер, 15 лютого 2018 09:41

Комунальне підприємство «Міськсвітло» міської ради міста Кропивницького засноване на комунальній власності, визнане одержувачем бюджетних коштів з поточного ремонту та утриманню в належному стані мереж зовнішнього освітлення.

Як повідомив директор підприємства Дмитро Тоток, КП «Міськсвітло» виконує також замовлення головного управління ЖКГ з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення та послуг з проектування.

- Підприємство глибоко вивчило досвід експлуатації, ремонту та будівництва нових електричних мереж , як в Україні, так і за її межами, що дає можливість приймати найбільш економічні варіанти виконання робіт та послуг,  застосовувати нові технології у своїй діяльності, - відзначив Дмитро Тоток. -  Для забезпечення виконання замовлення підприємство займається підготовкою машин та механізмів для виконання послуг, придбанням обладнання, матеріалів, ГСМ, виконанням договірних зобов’язань з постачальниками та налагодженням нових контактів, планує виконувати роботи з застосуванням новітніх технологій у сфері енергозбереження та світлотехніки.

На підприємстві працюють  31 спеціаліст, у тому числі 9 управлінців, 5 операторів диспетчерської служби, 4 машиністи автовишки та автогідропідіймача , водій автотранспортного засобу, 7 електромонтерів,  газоелектрозварювальник та четверо сторожів.

В арсеналі підприємства 10 одиниць техніки: 4 автогідропідіймачі, ГАЗ-32213 «Газель» вантажопасажирська, трактор Т-150 з БКМ, 2 причіпи, тягач ЗІЛ 431216, автомобіль ІЖ 27156.

 

   За інформацією керівника підприємства, у 2017 році КП «Міськсвітло» отримало доходів на   суму     18, 272 мільйона гривень, у тому числі на поточний ремонт та утримання в належному стані мереж зовнішнього освітлення – 6,494 мільйона гривень. За рахунок отриманих коштів виконані такі роботи:

  • Замінено проводів – 16,506 км.;
  • Замінено світильників – 817 шт.
  • Замінено ламп всього – 2000 шт. в т. ч.: ЛОН 150 – 841 шт.; ДНАТ  – 1159 шт.
  • Встановлено з/б опор – 37 шт.; опори ОДО – 18 шт, опори декоративі – 12шт.

- Роботи з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення виконано на 25-ти об’єктах, вартість яких склала  4, 172 мільйона гривень. Протяжність мереж – 19,541 км, за рік встановлено  600 світлодіодних світильників та 269 опор. – акцентував увагу керівник підприємства. - На диспетчерський пункт надійшло всього 2059 заявок, з них 268 звернень від ГУЖКГ та 1791  від громадян. Із 268 звернень виконано 151 та надано відповідь до ГУЖКГ на 117 . Вартість електроенергії у 2017 році склала – 6 млн. 475 тис. грн.

Фінансовим результатом підприємства у 2017 році є прибуток у розмірі 1100,0 тис. грн. Дебіторська заборгованість склала – 40,5 тис. грн., кредиторська заборгованість відсутня. Сплачено податок на прибуток -241,5 тис. грн.

   Загалом, повідомив Дмитро Тоток. У Кропивницькому  нараховується 9548 світильників. Із них 567 світильників з лампами розжарювання, які передбачено до заміни згідно з Проектом енергоефективності у навчальних закладах і модернізації системи вуличного освітлення в м.Кропивницькому, 6146 світильників  з натрієвими лампами, і 2835 сучасних світлодіодних світильників з яких 300 працюють в найсучасному режимі димінгу. Це зменшення потужності світильника по складному графіку роботи до 10% від його потужності в залежності від часу доби. Протяжність мереж зовнішнього освітлення складає майже 342 км.

На переконання Дмитра Тотка, освітлювальні установки в місті повинні забезпечувати не тільки вимоги безпеки руху транспорту і людей, але і бути частиною гармонійної композиції вечірнього вигляду міста.

У штучному освітленні міста розрізняються окремі елементи, такі як: висвітлення проїжджої частини міста, світлові покажчики, сигналізація, освітлення архітектурних споруд: малі форми архітектури, пам'ятники, зелені насадження тощо, інформаційне та рекламне освітлення: освітлення вітрин магазинів, ресторанів і різних установ культури і відпочинку.

Святкове освітлення теж взаємодіє з іншими елементами освітлення міста. Освітлення вулиць і прилеглих до них тротуарів здійснюється не тільки вуличними світильниками. Значна частина світлового потоку на них потрапляє і від світильників архітектурного освітлення фасадів будівель, освітлених вітрин і світлової реклами.

- В освітлювальних установках міста необхідно визначити рекомендовані типи джерел світла і світильників, розподілити їх по площах і вулицях міста, встановити висоту їх розміщення щодо проїжджої частини вулиці або площі, вибрати висоту і конструкцію опор. У комплексі з освітленням вулиці розробляють освітлення фасадів будівель історичного або культурного призначення, - наголосив Дмитро Тоток. – А в архітектурно-художньому аспекті складний комплекс штучного освітлення є гармонійно пов'язаним художнім твором.

Усі новини