Звіт виконання бюджетних програм у 2018 році: комунальні підприємства Кропивницького отримали фінансову підтримку на суму 55,9 мільйона гривень

Середа, 27 лютого 2019 09:24

Головне управління житлово-комунального господарства міської ради Кропивницького звітувало про результати виконання бюджетних програм у 2018 році під час прес-конференції у вівторок, 26 лютого.

Як повідомила в.о. начальника головного управління Тетяна Савченко, виконавчим органом були розроблені довгострокові галузеві програми, які визначають загальний порядок планування, ремонту, утримання і фінансування робіт з утримання дорожнього господарства, благоустрою і розвитку житлово–комунального господарства міста, розвитку  та збереження зелених насаджень у місті.

Виконання робіт у сфері ЖКГ міста Кропивницького за 2018 рік здійснювалося згідно заходів Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства, Програми  розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті, а також Програми розвитку та збереження зелених насаджень у місті  Кропивницькому.

Фінансова підтримка у 2018 році надавалася семи комунальним підприємствам міста, на що у міському бюджеті було передбачено 55, 9 мільйонів гривень.

Зокрема, надана фінансова підтримка КП «ТЕПЛОЕНЕРГЕТИК» на суму 45,7 мільйонів гривень. На покриття збитків від операційної діяльності, для забезпечення виконання першочергових заходів по підготовці підприємства до роботи в осінньо-зимовий період було заплановано 29, 125 мільйонів гривень.

Профінансовано у звітному періоді – 29 мільйонів гривень, у тому числі:

  • заробітна плата (з відповідними нарахуваннями на неї) - 20 903,5 тис. грн;
  • оплата послуг - 1 580,8 тис.грн; (проведення поточних ремонтів котлів, покрівлі труби димової, тепломереж тощо)
  • оплата електроенергії - 3 365,8  тис. грн;
  • матеріали, обладнання та інвентар - 1 344,0 тис. грн;
  • оплата за транспортування  газу - 1 813,6 тис.грн.

На погашення заборгованості за спожитий природний газ за договором реструктуризації передбачена фінансова підтримка у загальній сумі 16 609,7 тис.грн, яка надійшла підприємству у повному обсязі.

Крім того, із загальної суми субвенції, яка передбачалась із держбюджету на погашення різниці між фактичною вартістю теплової енергії та тарифами, що затверджені по КП «ТЕПЛОЕНЕРГЕТИК» у сумі 6 924,8 тис.грн, надійшло коштів лише 2 467,7 тис.грн, які і перераховані підприємству  у повному обсязі.

КП «Аварійно-диспетчерська служба» Міської ради міста Кропивницького» на відшкодування витрат по ліквідації аварійних ситуацій у житловому фонді профінансоване у звітному періоді – 7, 534 мільйона гривень, у тому числі:

  • заробітна плата (з відповідними нарахуваннями на неї ) - 6 567,4 тис. грн;
  • предмети, обладнання, матеріали  - 741,4 тис. грн; (запчастини,  ПММ, інструменти  тощо)
  • комунальні послуги - 137,3 тис. грн;
  • інші послуги, видатки по підприємству - 88,3 тис.грн.

За звітний період підприємством надано мешканцям міста 63 898 консультацій, по яким роз’яснено щодо попередження аварійних ситуацій. Виконано 1354 заявки по холодному водопостачанню, 2827 заявок по водовідведенню, 1108 заявок по теплопостачанню та 2497 заявок на електромережах в житлових будинках.

Крім того, комунальному підприємству по утриманню шляхів на погашення заборгованості по податкам минулих років у сумі 1 320,0 тис.грн., з якої перераховано підприємству за звітний період 1 232,1 тис.грн.

Кошти були розподілені у повному обсязі на погашення боргів (сплата податкового боргу по єдиному соціальному внеску, сплата збору та витрат виконавчого провадження, сплата податкового боргу із земельного податку  та сплата податкового боргу з ПДВ);

Для КП «Трест зеленого господарства» на погашення податкової заборгованості минулих років передбачено суму 850,0 тис.грн., з якої перераховано підприємству за звітний період – 287,6 тис.грн;

КП «ЖЕО № 2» Міської ради міста Кропивницького» на відшкодування вартості робіт по виконанню обстеження житлового будинку по вул. Михайлівській, 2 ТОВ «Проектно-вишукувальний інститут «АГРОПРОЕКТ» отримало 37,1 тис.грн.

КП «Ритуальна служба - спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» для виконання робіт по капітальному ремонту огорожі на кладовищі по пров. Громадянському (з виготовленням проектно-кошторисної документації) перераховано за звітний період 135,3 тис.грн;

КП «Спеціалізована монтажно-експлуатаційна організація» Міської ради міста Кропивницького передбачено суму 30,0 тис.грн,  з якої перераховано підприємству за звітний період – 21,0 тис.грн.

Усі новини