Зустріч з письменником Олександром Жовною завершила сезон Літературних салонів

Вівторок, 15 травня 2018 10:24

14 травня на базі НВО №6 відбувся Літературний салон, присвячений творчості письменника-земляка, сценариста і режисера Олександра Жовни. Захід відбувся під патронатом народного депутата України Костянтина Яринича. На зустріч з письменником також завітали начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко та актриса академічного музично-драматичного театру імені М.Кропивницького Інна Дорошенко.

- Сьогодні ми завершуємо сезон Літературних салонів 2017-2018 навчального року, - зазначила у вітальному слові Лариса Костенко. - Літературні салони були організовані для того, щоб презентувати наших письменників, поетів. Хочу подякувати вчителям, які допомогли дітям підготувати виступи для нашого заходу. А учням бажаю сьогодні проявити себе талановитими акторами, за вашими постановками своїх творів спостерігатиме сам автор — Олександр Жовна.

Ведуча Літературного салону Оксана Гольник зазначила, що провідною темою творів письменника є тема свободи особистості, багатовимірність та неординарність людського “Я”.  Головні герої його психологічних драм — особливі люди, їх життя, відчуття цього світу, переживання і кохання. Все це описав Олександр Жовна у повісті “Історія Лізи”. Свій оригінальний погляд на сюжет цього твору продемонстрували учні НВО №18 та актриса Мар’яна Архарова, яка зіграла головну роль у фільмі. Також учні гімназії №9 відтворили на сцені уривок художнього фільму “Маленьке життя”, у якому йшлося про велику душу маленької дитини та вічні моральні цінності. А учні НВО №31 та школи-інтернату продемонстрували інтерпретацію творів Олександра Жовни “Її тіло пахло зимовими яблуками” та “Вокзальне кіно”.

Після усіх виступів відбулось нагородження фіналістів сезону Літературних салонів. Ними стали – учні НВО № 16, 18, 31, гімназії № 9 та школи інтернату. Фіналісти отримали грамоти управління освіти Міської ради міста Кропивницького та грошові сертифікати.

Усі новини