Зібрання музею Олександра Осмьоркіна у Кропивницькому поповнилося унікальною книгою

П'ятниця, 29 жовтня 2021 14:18

Нещодавно фонди художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна поповнилися унікальною книгою «Особова справа №2 — Яків Паученко».

Серія науково-популярних видань «Особова справа №» презентує документальні та фотографічні матеріали, які зберігаються в архівах та музеях. Фундатори проєкту — галерея «Єлисаветград» та Державний архів Кіровоградської області. 

- У підготовці випуску про єлисаветградського архітектора Якова Паученка, присвяченого 155-ій річниці з дня його народження, взяли участь художньо-меморіальний музей О. О. Осмьоркіна, обласний краєзнавчий музей та обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського, - відзначила директорка музею Віта Чернова. -   Вступну статтю до збірника написав провідний науковий співробітник музею Олександра Осмьоркіна Андрій Надєждін.

Яків Паученко є одним з творців оригінального архітектурного ансамблю історичного центру Кропивницького. За його проєктами зведено чимало споруд, які нині є пам’ятками архітектури, в тому числі й власний будинок Паученка, в якому нині знаходиться музей професора живопису Олександра Осмьоркіна, його племінника. 

З електронною версією видання про Якова Паученка можна ознайомитись на музейному вебсайті: http://osmerkinmuseum.kr.ua/apub/02-pauchenko.pdf

Усі новини