Збірна України з настольного хокею завоювала шість медалей у Чехії

Четвер, 13 липня 2017 14:50

Нещодавно закінчився чемпіонат світу 2017 року з настільного хокею, який проходив у чеському місті Ліберець. Престижні змагання зібрали більше 200 спортсменів з 25 країн світу. Збірна України, за яку виступають двоє спортсменів з міста Кропивницького, продемонструвала найкращий результат за всю історію своїх виступів. Українські хокеїсти завоювали 6 медалей, а в загальному заліку наша команда посіла третє місце.
Найкращий результат у складі української збірної продемонстрував юний вундеркінд з м. Кропивницького Євген Матанцев, який став чемпіоном світу серед юнаків до 13 років. Інший кропивничанин Дмитро Литвинюк завоював бронзову медаль в індивідуальних змаганнях серед юніорів до 18 років. Юніорська збірна України, в якій з п'яти гравців основного складу двоє наших земляків, виграла історичне золото, обігравши в фіналі російську збірну. Доросла збірна команда України, до складу якої також входили Євген Матанцев і Дмитро Литвинюк, вперше в своїй історії піднялася на п'єдестал пошани, завоювавши бронзові медалі чемпіонату світу. На шляху до успіху українські хокеїсти по черзі обіграли екстра-топові збірні Швеції, Фінляндії та Латвії.
Це безсумнівний успіх збірної України, де ключову роль грають вихованці кропивницької школи настільного хокею. Наступний чемпіонат світу відбудеться через два роки в Мінську. А влітку 2018 року чемпіонат Європи з настільного хокею прийме шведське місто Еськильстуна. 

Усі новини