Заступник міського голови Олександр Мосін першим прозвітував про діяльність за 2016 рік

Вівторок, 17 січня 2017 18:28

Сьогодні, 17 січня, на прес-конференції у міській раді Кропивницького про результати роботи галузі житлово-комунального господарства за минулий рік прозвітував заступник міського голови Олександр Мосін.

- Найперше хочу наголосити на тому, що всі програми які були прийняті на сесії в кінці лютого і в кінці березня минулого року, всі об’єкти, від найбільшої вулиці до останнього ліхтаря, пройшли детальне обговорення на профільних депутатських комісіях і на виконкомі, - зазначив Олександр Мосін. - Також всі ці об’єкти пройшли детальні обстеження і витримали увесь регламент підготовчих кроків.

Заступник міського голови підкреслив, що минулого року в рамках виконання галузевих програм з питань ремонту доріг вдалося виконати значний обсяг робіт. Зокрема, на поточний ремонт було виділено 12,5 млн. грн., з них використано 10,8 млн. грн., а це - 68 вулиць. На капітальний ремонт вулиць в обласному центрі виділено — 14,6 млн.грн., з яких 6,7 млн. грн. було витрачено на ремонт 11 вулиць. На утримання та поточний ремонт 57 світлофорів з міського бюджету було виділено 1 млн. 420 тис.грн. і 2 млн. 356 тис. витрачено на облаштування 9 нових світлофорних об’єктів на перехрестя вулиць: Миколи Левитського (Колгоспної) — Варшавської, Київської - Валентини Терешкової, Степняка - Кравчинського –  Кільцева, Шевченка — Шульгиних, просп.Університетський — біля зупинки громадського транспорту «Проспект Інженерів», Кропивницького — Великої  Пермської, Студентський бульвар — вулиця Михайлівська, Короленка - Юрія Краснокутського (Куйбишева), вулиці Острівської з площею Богдана Хмельницького.

За інформацією Олександра Мосіна, на розмітку доріг у 2016 році загалом було виділено 1млн. 800 тис.грн. До початку травня розмітку було нанесено на магістральних вулицях : Велика Перспективна , Соборна, Пушкіна, Ушакова. У липні-серпні основні роботи по розмітці доріг виконувались біля навчальних закладів, а також після поточних ремонтів  на  магістральних дорогах та їх перехрестях.

- Ми знаємо про нарікання містян, які стосуються певних перехресть,- наголосив Олександр Мосін. - Тому головним управлінням житлово-комунального господарства було заплановано і виконано пілотний проект з нанесення по вулиці Космонавта Попова пластикової розмітки, термін експлуатації якої вшестеро довший за звичайну.

Також минулого року з метою зменшення дорожньо-транспортних пригод та травматизму пішоходів на дорогах Кропивницького було встановлено пристрої примусового зниження швидкості на найбільш небезпечних ділянках всього на суму 63,8 тис.грн.

 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13