Заступник міського голови Наталія Дзюба перевірила скаргу на діяльність працівників закладу охорони здоров’я у Кропивницькому

Четвер, 6 липня 2017 14:35

Сьогодні, 6 липня, заступник міського голови Наталія Дзюба відвідала пологовий будинок №1 та перевірила обставини справи, за якою одній із пацієнток закладу не вдалося доносити і народити дитину а сам випадок набув розголосу  в електронних інформаційних ресурсах

За результатами інспекції було встановлено, що жінка, у якої трапився викидень доставлена до пологового будинку машиною швидкої допомоги о 23.00 із діагнозом загрози переривання вагітності в 17 тижнів та кровотечі.

- Вагітній було призначено лікування, яке вона отримувала у повному обсязі, і яке здійснювалось за рахунок коштів медичного закладу, - зазначила головний лікар Людмила Романів. - Із анамнезу, жінка стала на облік 27 червня у жіночу консультацію №1 у 16 тижнів вагітності. Тоді ж було діагностовано загрозу переривання вагітності і видане направлення на госпіталізацію у стаціонар, від чого вагітна і її чоловік відмовились.

За інформацією Людмили Романів, 30 червня жінка знову звернулась у консультацію зі скаргами на самопочуття.  Крім загрози переривання вагітності цього разу їй також діагностували запальний процес. Але через чергову категоричну відмову від госпіталізації вагітній було призначено домашнє лікування. Та вже 3 липня стан жінки погіршився, і машиною швидкої допомоги вона була доправлена до пологового будинку у гінекологічне відділення, де їй була надана медична допомога у повному обсязі з метою збереження вагітності. На жаль, незважаючи на усі зусилля лікарів, на фоні запального процесу 5 липня у жінки стався викидень.

- Ситуація також була погіршена і тим, що вагітній ще у 5 тижнів під час ультразвукового обстеження було встановлено діагноз “передлежання плаценти”, що значно ускладнювало виношування, - підкреслила головний лікар. -  У такому випадку лікарі рекомендують постільний режим та відсутність будь-яких фізичних навантажень. Але зважаючи на те, що у жінки двоє малолітніх дітей, один з яких ще навіть не ходить, їй важко було виконувати рекомендації лікарів. 

На даний момент пацієнтка перебуває на лікуванні у пологовому будинку №1 та, за словами головного лікаря, претензій до медичного персоналу ані вона, ані сім’я не мають.

Усі новини