Заклади освіти Кропивницького поступово входять у стабільний опалювальний сезон

Середа, 27 жовтня 2021 16:01

Опалювальний сезон в закладах освіти Кропивницького поступово входить у стабільний режим. Це відзначила начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко під час брифінгу сьогодні, 27 жовтня.

До 18 дитячих садочків тепло пішло від запущеної 22 жовтня Південно – Західної котельні, ще 10 закладів дошкільної освіти у Кропивницькому почали отримувати тепло із 23 жовтня, після розпломбування котелень.

- На сьогодні тепло отримують 38 закладів дошкільної освіти. Чотири дитячих садочка ще очікують на включення котелень у мікрорайонах міста, - повідомила Лариса Костенко. Серед них – садочки №16 та 74 на території селища Нового, де котельня запускається і сподіваємось що до кінця дня опалення буде і в цих садочках, - розповіла Лариса Костенко.

Поступово у Кропивницькому  починають включати також опалення в школах. Із 01 листопада учні повертаються на навчання, а тому необхідно, щоб шкільні приміщення прогрілися і у класах було тепло.

Окремо Лариса Костенко зупинилася на випадку, що стався учора в ДНЗ №27, де дівчинка отримала переохолодження.

Нас поінформували про ситуацію, щойно вона виникла. Дійсно, в деяких приміщеннях цього садочку температура повітря була 15, 16, 17 градусів. Ми використовуємо обігрівачі, але ввімкнути їх одночасно в усіх приміщеннях не маємо можливості, адже на це не розраховані електромережі,-  наголосила Лариса Костенко. – Ми вибачились перед матусею за те, що трапилося. Але, разом з тим, якщо у дітей є протипоказання, якщо діти мають захворювання, які не дозволяють перебувати у приміщеннях з певною температурою повітря, варто це враховувати. У свою чергу, ми вибачилися і робимо все можливе, щоб в закладах освіти міста якнайшвидше стало тепло.

Усі новини