Заклади охорони здоров’я у Кропивницькому позапланово перевірили на дотримання правил пожежної безпеки

Вівторок, 3 квітня 2018 17:08

Сьогодні, 03 квітня, рейдова група на чолі із заступником міського голови Наталією Дзюбою здійснила раптову перевірку закладів охорони здоров’я щодо дотримання правил пожежної безпеки. До складу інспекційної групи також увійшли начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко і заступник начальника управління охорони здоров’я Лариса Кудрик.

За словами Наталії Дзюби, головною метою інспекції є контроль знань персоналу медичних закладів, щодо дій під час евакуації  відвідувачів у разі виникнення надзвичайної ситуації та перевірка  стану додаткових пожежних виходів та гідрантів, наявності планів евакуації і знаків, які вказують напрямок до виходу із приміщення.

Цього разу рейдова група навідалась до підрозділів КЗ «Центр первинної медико-санiтарної допомоги №2”. У цей час одночасно власну перевірку закладів охорони здоров’я здійснював пожежний інспектор Державної служби з надзвичайних ситуацій. Спільне обстеження приміщення медичних закладів засвідчило, що всі вогнегасники та пожежні крани знаходяться у справному стані, медичний персонал ознайомлений із правилами користування пожежною технікою та дотримується усіх необхідних інструкцій пожежної безпеки. Як пояснив головний лікар Центру первинної медико-санiтарної допомоги Сергій Златопольський, усі пожежні виходи в робочий час, коли у приміщення знаходяться пацієнти та персонал, відчинені. На кожному поверсі встановлені стенди з інформацією про правила поведінки під час пожежі та плани евакуації.

- В закладах охорони здоров’я виконані всі умови щодо дотримання правил пожежної безпеки, - відзначила Наталія Дзюба. - Але є й недоліки, які треба виправляти, зокрема, модернізація пожежної сигналізації у закладах, де надається медична допомога дорослому населенню обласного центру. Усі дитячі медичні заклади в обов'язковому порядку обладнані системою пожежного оповіщення. Така система встановлена також у тих закладах охорони здоров’я, де в останні роки було зроблено капітальний ремонт.

За словами Сергія Коваленка, фахівці міської ради працюють над розробкою багаторічної цільової програми протипожежного захисту, у якій також буде передбачена модернізація протипожежної автоматики, водопровідної мережі, а також здійснюватиметься капітальний ремонт приміщень, у яких плануєься встановлення пожежної сигналізації.

Сергій Коваленко також додав, що відповідно до міської програми щодо запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій 20 пожежних гідрантів із 200, придбаних у 2017 році, будуть направлені для заміни несправних у закладах освіти та охорони здоров’я. Інші 180 замінять несправні гідранти на міській водопровідній мережі. В першу чергу, це буде зроблено біля соціально вразливих об’єктів: багатоквартирні будинки, шкільні та дошкільні навчальні заклади, кінотеатри, бібліотеки, у місцях з розвинутою громадською інфраструктурою.

Усі новини