З нагоди роковин аварії на ЧАЕС у Кропивницькому відбудеться пам’ятна хода та покладанням квітів

Середа, 29 березня 2017 14:08

Сьогодні, 29 березня, у міській раді Кропивницького відбулася нарада під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби з питань підготовки та проведення заходів, пов’язаних із 31-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

На 25 квітня у міській раді запланована зустріч міського голови Андрія Райковича з громадянами, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Під час зустрічі вдовам, смерть чоловіків яких пов’язана з наслідками катастрофи, та ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС буде вручена матеріальна допомога.

А 26 квітня у Кропивницькому відбудеться пам’ятна хода з нагоди роковин трагічної події, у якій візьмуть участь представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, політичних партій, депутатів міської та районних рад, релігійні організації та громадськість. Учасники ходи зберуться на площі Героїв Майдану і вирушать до пам'ятника жертвам Чорнобиля, де загиблих героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС вшанують покладанням квітів. Також, за бажанням представників міської громадської організації “Союз Чернобиль України”, біля пам’ятника відбудеться мітинг.

Протягом тижня у навчальних закладах Кропивницького будуть проводитись уроки пам’яті, лекції, бесіди, зустрічі, присвячені пам’яті жертв Чорнобиля. А у бібліотеках і галереях обласного центру можна буде відвідати тематичні виставки.

До 31-х роковин Чорнобильської катастрофи головне управління житлово-комунального господарства зобов’язалося облаштувати плиткою територію біля пам’ятника та висадити довкола зелені насадження.

У планах міської влади також найближчим часом біля пам'ятника жертвам Чорнобиля встановити меморіальну дошку з іменами кропивничан, смерть яких пов’язана із наслідками Чорнобильської катастрофи.

Усі новини