Як посилити кібербезпеку компанії в умовах постійних атак: 6 простих кроків

Четвер, 23 червня 2022 11:50

Під прицілом зловмисників опиняються не лише державні установи та корпорації, а й малі та середні підприємства.

Із початку 2022 року число виявлених кіберзагроз зросло на 20%, зокрема збільшилась кількість шпигунських програм та спам-листів. При цьому, під прицілом зловмисників опиняються не лише державні установи та корпорації, а й малі та середні підприємства.

У зв’язку з цим рекомендуємо перевірити ефективність захисту корпоративної мережі та посилити кібербезпеку компанії за допомогою наступних кроків.

Крок 1. Застосуйте необхідні оновлення

Базовим правилом безпеки даних є регулярне оновлення операційної системи ноутбуків та комп’ютерів.

Крок 2. Забезпечте захист віддаленого доступу

Стратегія кібербезпеки компанії також має містити заходи для захисту співробітників, які працюють віддалено. Крім цього, слід не забувати про використання складних паролів для доступу до пристроїв та для входу в облікові записи і програми. Посилити захист під час входу варто за допомогою двофакторної аутентифікації.

Крок 3. Подбайте про безпеку конфіденційної інформації

Однією із ключових цілей кібербезпеки компанії будь-якого розміру є захист конфіденційних даних. Оскільки втрата певних файлів може мати досить серйозні наслідки для подальшого функціонування бізнесу. Щоб уникнути таких інцидентів, варто здійснювати регулярне резервне копіювання даних, яке дозволяє відновити потрібні документи у будь-який час.

Також використовуйте шифрування, яке забезпечує недоступність даних для прочитання без відповідного ключа.

Крок 4. Запобігайте витокам даних та підвищуйте обізнаність працівників

Щоб зменшити ризик таких інцидентів, компаніям варто завчасно подбати про безпеку конфіденційної інформації за допомогою DLP-рішення.

Також важливим для кібербезпеки компанії має бути інформування співробітників щодо актуальних загроз та способів захисту від них.

82% випадків витоків даних у 2021 році були пов’язані саме з людським фактором. Тому керівництву підприємства варто подбати про регулярне проведення навчань щодо інформаційної безпеки, можливих методів атак з використанням соціальної інженерії та способів їх розпізнання.

Крок 5. Захистіть корпоративну пошту та хмарні ресурси

За січень-квітень 2022 року кількість шкідливих програм, які поширюються через електронні листи, зросла на 37%. Запобігти інфікуванню таким видом загроз допоможе розширений захист електронної пошти та сховища, а також додатків для командної роботи.

Крок 6. Забезпечте комплексний захист корпоративної мережі

Сьогодні організаціям важливо забезпечити кібербезпеку компанії на всіх рівнях, щоб мінімізувати ризики атак

Виконання цих кроків допоможе покращити кібербезпеку компанії та забезпечити належний захист корпоративної мережі від атак кіберзлочинців.

 

Джерело: Офіційний канал кіберспільноти Cyber Legion

 

Усі новини